Egy-két pozitív példa - Gál Zsolt polgármester úr tájékoztatója - 2020. március 20.

Az elmúlt napokban már beszámoltam Önöknek, hogy többen jelentkeztek önkéntes munkára, mára több tucat személy és civil szervezet szerepel abban a listában, akik várják, hogy keressük őket. Még csak néhányan kértek segítséget, ezt megoldottuk saját dolgozóinkkal. Nagyon jó érzés látni, hogy egyre hosszabb az a névsor, amelyben az önkéntesek nevei szerepelnek. Továbbra is kérném, ha valaki szeretne vállalni feladatokat a polgarmester@ecser.hu e-mail címre, küldje el a nevét, címét és telefonszámát. Szerencsére feladatot egyenlőre nem tudunk adni, csak felkészülünk, hátha szükség lesz segítőkre.

Többen másképpen vannak segítségünkre. Szűcs Tamás maszkokat ajánlott fel, ebből tudtunk adni azokba az üzletekbe, ahol erre igényt tartottak és tartalékoltunk a saját dolgozóinknak is, Köszönjük! Horváth Róbert lefestette az iskola sportpályáját, Köszönjük! Mindkét háziorvosunk lemondta a szabadságát, ma a fogorvosunk -minden nehézség ellenére- tovább vállalta a szolgálatot.

Jegyző úr ötlete alapján a Nyugdíjas Klub vezetőségét és a bizalmiak közbenjárását kértük, hogy szigorúan telefonon, ők is keressék fel nyugdíjas társaikat, ajánlják fel az Önkormányzat segítségét! Ezt örömmel vállalták és néhány nevet össze is írtak, nekik valószínűleg tudunk segíteni. Levélben minden 70 év feletti lakosunkat megkerestünk, de tudjuk, sokan nem akarnak mások terhére lenni, de meg kell érteniük, hogy szívesen segítünk mi is és az önkéntesek is. Tudomásunk van arról, hogy többen vállalták, hogy megoldják a környezetükben élő idős embereknek, a bevásárlásukat, gyógyszer beszerzésüket.

Folyamatosan figyelemmel kísérjük a megjelenő rendeleteket illetve a hirdetményeket, ha tartalmaznak új információt, akkor felteszünk az www.ecser.hu oldalra. Kérem, figyeljék az oldalt és a hírek mellett a dokumentumokat is olvassák el. Az üzletek tulajdonosaival kapcsolatban vagyunk, bármikor kereshetjük egymást, ha valami kérdés, kérés merül fel. Az ellátás megoldott! Az elmondásuk alapján lakosaink egy-egy kivétellel nagyon fegyelmezetten követik az új szabályokat. Egyre többen maguktól betartják a bent tartózkodás korlátozását, és egyre többen figyelnek arra, hogy ne vásároljanak nagy mennyiségben.

Az intézményvezetőinkkel folyamatos kapcsolatot tartunk. A civil szervezetek többsége is megerősítette, hogy ha szükséges, számíthatunk rájuk.
A feladat közös, az együttműködésben jól állunk. Köszönöm mindenkinek a türelmét és a pozitív hozzáállását.

Végezetül engedjék meg, hogy külön megköszönjem az Önkormányzat intézményeiben, az iskolában és az EKO Kft.-ben dolgozóknak is, hogy a félelmeiket félretéve mindent megtesznek, feladataik ellátásáért.

Továbbra is kérem, hogy aki teheti, maradjon otthon!

Jó egészséget kívánok mindenkinek!


Gál Zsolt
polgármester

(2020. március 20.)

honlapkészítés: dupai