Polgármesteri tájékoztatás - 2020. március 18.

2020. március 18-án egyeztettem az élelmiszer üzletek, pékségek, hentesek és a gyógyszertár tulajdonosaival is. Mindenki megnyugtatott, hogy kisebb korlátozásokkal ugyan, de jelenleg az ellátás biztosított. Vannak termékek, amelyekből a kereslet jelentős megnövekedése miatt, időnként hiány alakul ki, de ezek pótlásáról gondoskodni tudnak.

Az összes Ecseren működő élelmiszerüzlet és a gyógyszertár bevezette, hogy az eladótérben korlátozott létszámban lehetnek vásárlók. Az egyszerre vásárolható mennyiségi korlátozást csak egyes termékeknél kell vagy kellett alkalmazniuk.

Kérek mindenkit, hogy tanúsítson önmérsékletet, csak a szükséges mennyiséget vásárolja meg! A gyógyszertár esetében a beszállítója korlátozza a számára beszerezhető mennyiségeket, ezért alakul ki hiány egyes termékekből. Ez nem csak a mi gyógyszertárunkra igaz, hanem az összes gyógyszertárra. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy holnap 13 óra után bővítik a kiszolgáló személyzet számát, így próbálják gyorsítani a kiszolgálást. Egyeztettünk a recept kérdéséről is. A recept felírásáért hívják a rendelőt! Mindkét orvos elkészíti az e-receptet, amit nem kell átvenni, mert online kerül a gyógyszertárakba, a doktor úr email címet is adott, ahol ezt lehet kérni, a doktornőnél csak a telefonos megrendelés működik. Eltörölték azt a rendelkezést, hogy csak saját receptet válthatnak ki. Amennyiben másnak váltana ki gyógyszert, vigye magával saját személyi igazolványát és a beteg TAJ számát, ezek alapján kiadják a gyógyszert.

Nyomatékosan kérem, hogy ne menjenek a közösségi terekre, a játszóterek és a sportpálya használatát mellőzzék. Kérem az iskolás gyerekek szüleit, gyermeküket se engedjék ezekre a helyekre! Maradjanak otthon!

Kérek mindenkit, tartsák be a kereskedelmi egységek kéréseit, a bejáratoknál kiírt szabályokat! Ne menjenek be többen, mint a megadott létszám! Óvjuk meg magunkat és a boltosainkat is!

Az iskola és az óvodák továbbra is ügyeleti rendben működnek. A Művelődési Ház bezárt, a Polgármesteri Hivatalban csak online ügyintézésre van lehetőség!

Telefonszámok:

I. számú rendelő: dr. Kovács-Kléh László 0629/ 335 168

II. számú rendelő: dr. Hahn Mária 0629/ 335 969

Fogászat: dr. Verasztó Mihály 0629/ 336 067

Önkormányzat 0629/ 335 161

Sok türelmet és jó egészséget kívánok mindenkinek!

Gál Zsolt
polgármester


honlapkészítés: dupai