Önkormányzati közlemény 2020. március 16.

Szeretném felhívni a figyelmét minden lakosunknak, hogy amennyiben lehetséges maradjanak otthon! Különösen fontos ez a 70. életévüket betöltött lakosaink tekintetében. Kérem a szülőket, hogy gyermekeik figyelmét is hívják fel erre, nem alkalmas ez az időszak az összejövetelekre! Tudom, hogy nehéz megállniuk, de ők is maradjanak otthon.
A mai napon egyeztettem az Ecseren ellátást végző háziorvosokkal, dr. Hahn Mária és dr. Kovács-Kléh László is elhalasztja a szabadságát, így folyamatosan el tudja látni betegeit.
Néhány fontos tudnivaló:
- A recept felírást telefonon el tudják intézni, hívják a rendelőt.
- Az elkészült receptért nem kell a rendelőbe bemenni, a beteg TAJ kártyájával a hozzátartozók a gyógyszertárakban kiválthatják a gyógyszereket.
- A gyógyszertárakban egyszerre nem tartózkodhatnak többen, arra kérem Önöket, hogy tartsák be az 1-2m-es távolságot.
- Amennyiben valaki beteg, a rendelési időben ellátják.
- Amennyiben úgy gondolja, hogy Koronavírus fertőzése lehet, akkor telefonon egyeztessen háziorvosával. Ebben az esetben ne menjen a rendelőbe! A WHO szerinti leggyakoribb tünetek: láz, száraz köhögés, fáradékonyság, köhögés, nehézlégzés.

Egyeztettem dr. Verasztó Mihály fogorvos úrral is. Jelenleg a sürgős és már elkezdett egyéb beavatkozásokat végzi el a fogászaton.

A szombati döntés értelmében az iskola és az óvodák is ügyeleti rendben működnek. A befizetett étkezések díját azoknak, akik nem tudják igénybe venni, később visszafizetjük vagy jóváírjuk.

Az idősek védelme érdekében délelőtt összeírtuk a bejelentett lakcímmel rendelkező 70 éven felüliek listáját. Holnapi napon ők kapnak egy papír alapú külön tájékoztatót. A visszajelzések alapján megszervezzük a segítségnyújtást, abból a célból, hogy ne kelljen elhagyniuk a lakásukat.

A mai bejelentések alapján elkészülő kormányrendelet megjelenését követően, ismét tájékoztatni fogom Önöket a tennivalókról!

Addig is, kérem, folyamatosan figyeljék a www.koronavirus.gov.hu honlapot és a www.ecser.hu honlapot is. Az Önkormányzati honlap dokumentumai között közzétettük az összes részünkre megküldött tájékoztató anyagot.

Gál Zsolt
polgármester


(2020. március 16.)


honlapkészítés: dupai