Ügyfélfogadási változások - Kormányhivatal, Vízmű, DTkH

A koronavírus járvány miatt több ügyfélszolgálat félfogadási rendje megváltozott. Az alábbiakban foglaljuk össze a hozzánk eljutott információkat:

Kormányhivatal

Személyesen csak szükség esetén és csak időpontfoglalással, de inkább interneten intézzék az ügyeket!

A kormányablakokban és okmányirodákban is korlátozásokat vezetnek be a koronavírus-fertőzés terjedésének mérséklése érdekében a kormányhivatalok. Az intézkedések célja, hogy az ügyfélterekben a lehető legkevesebb személy tartózkodjon egyszerre.
Az ügyfélszolgálatokon történő személyes megjelenés elkerülésével a megbetegedés kockázata és a járvány további terjedése mérsékelhető.

Az operatív törzs arra kéri a kormányablakok, okmányirodák ügyfeleit, hogy lehetőség szerint időpontfoglalással menjenek ügyet intézni, e nélkül csak rendkívül indokolt esetben keressék fel személyesen a kormányablakokat. A kormányablakok hétfőn nyitják meg az új foglalható időpontokat, ezzel párhuzamosan kevesebb olyan ügyfelet tudnak majd fogadni, akik időpontfoglalás nélkül érkeznek. Időpont ügyfélkapuval az idopontfoglalo.kh.gov.hu oldalon, ügyfélkapu nélkül a 1818 ingyenesen hívható telefonszámon foglalható.

A kormányablakokban, okmányirodákban és más ügyfélszolgálatokon korlátozhatják a bent tartózkodók maximális létszámát. Kérik ügyfeleiket, hogy az ügyféltereken kívül, egymástól kellő távolságot tartva várják meg, amíg sorra kerülnek.

Az elkészült okmányokat az eddigiekkel ellentétben nem személyesen kell átvenni a kormányablakokban, okmányirodákban, illetve a postán vagy a kézbesítőtől, hanem levélküldeményként a postaládába kézbesítik azokat.

A kormányhivatalok az operatív törzs intézkedéseivel, javaslataival összhangban látják el feladataikat.

Felhívják az ügyfelek figyelmét, hogy a 2020. március 12-t követően lejáró, a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos valamennyi hivatalos okmánya a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényes. Az okmányok megújítására jelenleg tehát nincs szükség, azokat Magyarország területén továbbra is használhatják, külföldön azonban nem érvényesek a lejárt okmányok. Azok tehát, akiknek külföldön is érvényes okmányra van szükségük, lejárt okmányaikat meg tudják hosszabbítani a kormányablakokban.

Javasolják, hogy az ügyfélkapuval rendelkező állampolgárok elsősorban a megújult magyarorszag.hu oldalon elérhető online ügyintézési lehetőségeket vegyék igénybe. A leggyakoribb 750 ügykörben elérhető az elektronikus ügyintézés (a bejelentkezés ügyfélkapu regisztrációval, elektronikus személyi igazolvánnyal, vagy telefonos azonosítással történik), továbbá valamennyi ügyben lehetőség van a kérelem benyújtására ún. e-papír szolgáltatás használatával (a bejelentkezéshez szintén ügyfélkapus azonosítás szükséges). Az ügyfélkapuval nem rendelkező ügyfelek számos ügyben postai úton is leadhatják kérelmüket. További információkért keressék fel a kormanyhivatal.hu oldalt, valamint hívják az ingyenesen hívható 1818 Kormányzati Ügyfélvonalat.

(kormanyhivatal.hu)


Vízmű - DPMV:

A koronavírus-járvány elterjedésének megelőzése érdekében 2020. március 16. napjától az alábbi ügyfélszolgálataik határozatlan ideig zárva tartanak.

Gyál, Inárcs, Dunavarsány, Kiskunlacháza, Taksony, Kerepes

Ügyintézés végett javasolják az egyéb kapcsolati formák igénybevételét (elektronikusan e-mailben, on-line ügyfélszolgálati felületen, telefonon, illetve postán keresztül).

Elérhetőségek:
Telefonos ügyfélszolgálat: 06 (29) 340-010
E-mail: info@dpmv.hu
Műszaki hibabejelentés: 06 (29) 340-010

Társaságuk ügymenete továbbra is folyamatos marad, és mindent megtesznek azért, hogy zavartalan és biztonságos szolgáltatást nyújtsanak valamennyi Felhasználó részére.Szemétszállítás - DTkH Kft.

Szünetel a személyes ügyfélfogadás a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. Ceglédi Ügyfélszolgálatán. Az ecseri kihelyezett félfogadásokat sem tartják meg.

Kérjük ügyintézésre az elektronikus vagy telefonos elérhetőségeinket válasszák!(2020. március 16.)

honlapkészítés: dupai