Gál Zsolt polgármester úr ünnepi gondolatai

Az idei évben rendhagyó módon a Rábai Miklós Művelődési Házban a március 15-re hirdetett műsor és fáklyás felvonulás egészségvédelmi okokból elmarad! Azt hiszem, minden magyar ember szívéhez legközelebb áll ez a nemzeti ünnep, az 1848. március 15-ei pesti forradalom. Sok-sok évvel ezelőtt azért indult el egy maroknyi fiatal a Pilvax kávéházból, hogy maguk mellé állítva az egyetemi ifjúságot, majd később a pesti lakosságot, visszaszerezzék a nemzet méltóságát és szabadságát.

Ők és az őket támogató sokaság hamar megértette, hogy eljött az idő... Ma ennek az üzenetnek sokkal nagyobb jelentősége van, mint az elmúlt években volt. A cselekvés és az összefogás még sokkal fontosabb kérdés lett. Ma egymásért, egy vírus legyőzéséért, elkerüléséért kell összefognunk.

Mindenkinek meg kell tennie saját maga és a környezetében élők érdekében mindent, ami az egészségünk megőrzéséért megtehető. Nagyon jó érzés, hogy sokan ajánlják fel segítségüket, olyanok is, akikre nem számítottam. Kérek mindenkit, hogy figyelje az www.ecser.hu oldalt és a „Fokozzuk a tempót!” bejegyzéseit, ez a két fórum lesz, ahol folyamatosan tájékoztatni fogom Önöket.

Amennyiben igény merül fel segítségre, itt fogom kérni Önöktől ezt. Addig is figyeljünk oda, tartsuk be a higiéniás előírásokat, gyakran mossunk kezet, ne menjünk tömegbe, aki meg tudja tenni, maradjon otthon, mondja le a külföldi útjait, fertőtlenítsünk, és figyeljünk egymásra, különösen az idősebb korosztályra, ők a leginkább veszélyeztetettek.

Pánikra nincs okunk, de tudnunk kell, hogy még az elején vagyunk.

Amennyiben kérdése van valakinek, kérem, forduljon bátran hozzám, megpróbálok válaszolni. Azt kérem, hogy ne egy hozzászólásban tegyék fel kérdéseiket, mert azt nem biztos, hogy látom. Küldjenek közvetlenül üzenetet nekem vagy e-mailt a polgarmester@ecser.hu címre, megpróbálok gyorsan válaszolni. Amennyiben nagyobb tömeget érintő kérdése van, akkor ezt nyilvánosan fogom megválaszolni egy önálló bejegyzésben, a honlapon pedig cikk formájában.

Bízom benne, hogy hamar lecseng nálunk ez a járvány, és nem betegszünk meg sokan. Az ünnepre visszatérve: a szervezőkkel közösen úgy gondoltuk, hogy bár közösségi rendezvényt nem tarthatunk meg, de rögzítjük a műsort és feltesszük az internetre. Már megszokhatták, a rendezvény fő pillére a Laky Ilonka Általános Iskola tanulói által előadott műsor. Most is így készültek az 5. osztályos tanulók és felkészítő tanáruk Kiss Katalin igazgatónő is. Köszönöm a gyerekeknek és a felkészítő tanáruknak a munkáját! Kérem, nézzék meg műsorukat a "Fokozzuk a tempót" Facebook oldalon.


Gál Zsolt

Ha a google keresőbe beírják a fokozzuk a tempót nevet, megjelenik, nem is kell bejelentkezni a közösségi oldalra.
https://www.facebook.com/galzsoltecser/videos/3385626988120107/?t=79

(2020. március 15.)


honlapkészítés: dupai