Önkormányzati közlemény a koronavírus járvánnyal kapcsolatban

Tisztelt Ecseri Lakosok!

Ecser Nagyközség Önkormányzatának intézményvezetői 2020. március 14-én megtartott vezetői értekezleten értékelték az elmúlt napok koronavírussal kapcsolatos történéseit, és a vonatkozó Kormányrendeleteket, felettes szerveinktől érkezett utasításokat. Folyamatosan konzultáltunk a környező települések polgármestereivel és jegyzőivel.

A fentiek figyelembevételével eljárva, a lakosság egészségének megőrzését szem előtt tartva a következőket határoztuk el:

1. 2020. március 16-ától, hétfőtől az ecseri óvodák ügyeleti rendben működnek. Ez azt jelenti, hogy 2020. március 16. napjától kizárólag azokat a gyermekeket fogadják, ahol a szülő/nevelő a munkavégzése miatt nem tudja megoldani a gyermeke elhelyezését.
2. A GYED-en, GYES-en otthon lévő szülők gyermekeinek elhelyezését a veszélyhelyzet miatt az óvodák nem tudják biztosítani.
3. Az óvodákba kizárólag egészséges gyermekek vihetők be!
4. Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy amennyiben külföldről térnek haza, akkor elővigyázatosságból 14 napig ne hozzák gyermekeiket közösségbe! A 14. nap letelte után orvosi igazolással látogatható az intézmény.
5. Kérjük, hogy a szülők felelősségteljes döntést hozzanak, lázas gyermeket azonnal elkülönítünk, értesítjük az intézmény orvosát, és a szülőket.
6. Az otthon maradó gyermekekre ne a nagyszülők felügyeljenek, mert ők fokozottan veszélyeztetettek.
7. Az általános iskola bezárása ellenére az önkormányzat gondoskodik a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő tanulók közétkeztetéséről. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők szülei jelezzék gyermekük étkezési igényét az Ecseri Önkormányzati Konyhán e-mailben az ecserikonyha@gmail.com címen, vagy a 06-29/336-182-es telefonszámon. Az ebédet nem fogyaszthatják el az ebédlőben és nem jöhetnek el érte, azt egyszer használatos edényzetben 2020. március 17-étől házhoz szállítjuk.
8. Az intézményeket rendszeresen fertőtlenítettük és fertőtlenítjük és így teszünk a vasúti váróterem és az autóbusz-várók esetében is.
9. A Rábai Miklós Művelődési Házban a könyvtári részleg zárva tart.
10. Az Ecseri Polgármesteri Hivatal arra hívja fel az ügyfelek figyelmét, hogy kerülve a személyes megjelenést, ügyeiket elektronikus úton, vagy telefonon szíveskedjenek intézni.
11. Arra kérjük a Tisztelt Lakosokat, hogy figyeljék a naponta frissülő www.ecser.hu honlapot.

Kérjük, mindenki őrizze meg a nyugalmát, közös összefogással meg tudjuk oldani a problémákat. Tudomásunk szerint, jelenleg Ecseren nincsen koronavírussal fertőzött beteg.

Ecser Nagyközség Önkormányzata


honlapkészítés: dupai