Hétfőn és kedden folytatódik a tüdőszűrés

2020. február 24-én, hétfőn és február 25-én, kedden is lesz tüdőszűrés Ecseren, a Rábai Miklós Művelődési Házban. Mindkét napon 8. és 18. óra között várják a lakosokat. Kérjük, szóljanak egymásnak, gyerekek a szülőknek, unokák a nagyszülőknek, jöjjenek el minél többen! Egészségük megőrzése szempontjából nagyon fontos ez a vizsgálat.

Cím: Rábai Miklós Művelődési Ház, Ecser, Bajcsy-Zsilinszky utca 3.

A vizsgálatra hozza magával személyazonosító igazolványát, TAJ kártyáját, illetve ha van, az előző évi tüdőszűrő igazolást!

A szűrővizsgálat a 40 év feletti lakosoknak évente egy alkalommal továbbra is ingyenes.

40 éves kor alatt, illetve munkahelyi alkalmassági vizsgálathoz a vizsgálat díja 1700-Ft, mely országosan egységes összeg. A befizetés a szűrősen átvehető csekken történik a Postán. A 14-18 év közötti gyermekek szűrése ingyenes, de beutaló, és szülői beleegyező nyilatkozat szükséges. A törvény által kötelezettek, illetve a 18 évnél idősebb tanulóknál, akiknek az oktatási törvény ezt előírja, a vizsgálat természetesen ingyenes.

A fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló 18/1998. (VI. 3.) NM rendelet 19. §-a szerint
„a további fertőzés veszélyének elhárítása céljából az alábbi rizikócsoportokba tartozó személyek évente egy alkalommal tüdőszűrő vizsgálaton kötelesek részt venni:
- hajléktalanok; a hajléktalanokkal foglalkozók; az utcai szociális munkát végzők; a népkonyha foglalkoztatottjai; a büntetés-végrehajtási intézetek fogvatartottakkal közvetlenül foglalkozó dolgozói; a rendőrségi fogdák és őrzött szállások dolgozói; az egészségügyi intézmények tüdőgyógyászati, patológiai, sürgősségi, mikrobiológiai laboratóriumi osztályainak egészségügyi dolgozói;”

Panasz nélkül is lehet beteg!

A vizsgálat alkalmas a TBC, illetve sok más tüdőbetegség időben történő felismerésére.


(2020. február 23.)


honlapkészítés: dupai