Farsang az Andrássy utcai Óvodában

"A jelmezbálban az a legjobb, hogy az ember kibújhatik a saját bőréből, hogy más lehet, tökéletesen más, mint aki a valóságban. (...) Hogy az ember néhány óráig azt játszhatja, hogy megváltozott, elvarázsolták, idegen és ismeretlen lett hirtelen." (Szabó Magda)

Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy a gyermekek által legjobban várt esemény az évben a Farsang. S talán az sem túlzás, hogy mi felnőttek is imádjuk, hogy aznap jobban lehetünk gyermekek mi is.
A gyerekek is izgatottan várták, vajon minek öltöznek be társaik és az óvónénik.
Egész héten lázasan készülődtünk: együtt készítettük a farsangi díszeket, melyektől a csoportok vidám, farsangi hangulatot öltöttek. Természetesen rengeteg farsangi álarc készült különféleképpen, amelyek a faliújságokon díszelegnek. A Maci csoport nyílt napjain a szülők is besegítettek a díszek, álarcok készítésébe.
S mikor elérkezett a péntek, a Farsang napja, minden csoportból reggeltől hallani lehetett a kiszűrődő vidám zenéket és a gyermekek felhőtlen kacaját. A kedves szülők pedig finomságokkal járultak hozzá a bálhoz, volt, aki hajnalban kelt, hogy friss fánkot hozhasson az ovisoknak.
Minden óvónéni a saját csoportjában rendezett vicces, bolondos ügyességi versenyeket, majd 11 óra után az emeleten gyűlt össze az óvodánk apraja-nagyja, hogy egymás jelmezét is megcsodálják. Kisebb táncház kerekedett, amihez a zenei alapot az öcsém, Koós Joci szolgáltatta gitáron. Ezúton is köszönjük neki!
A gyermekek kellemesen elfáradva, élményekkel telve fekhettek ágyikójukba ebéd után, s máris arról álmodoztak, minek öltözzenek be a következő farsangon.
Weiszné Koós Ilona Mónika-óvodapedagógus
honlapkészítés: dupai