500 millió forinttal támogatja a Kormány Ecser iparterületének fejlesztését

2020. február 12-én jelentették be azt a hírt, hogy a Kormány döntése értelmében félmilliárd forintot fordítanak Ecser iparterületének fejlesztésére. A sajtótájékoztatón részt vett Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, Dr. Szűcs Lajos, körzetünk országgyűlési képviselője, Gál Zsolt, Ecser polgármestere.

Ebből a nagy összegből a minisztérium a Magyar Közút Nonprofit Zrt. útján, állami beruházás keretében gondoskodik közúti fejlesztésről.

Az Ecsert Vecséssel összekötő 3101. jelű közúton az iparterület megközelítését segítő körforgalom épül, valamint kb. 600 méteres szakaszon a pályaszerkezet megerősítést és kiszélesítését végzik el.

Az iparterület fejlesztésével minőségi munkahelyek jöhetnek létre településünkön, és növekedhetnek a nagyközség adóbevételei.
A közúti fejlesztéssel tehermentesednek Ecser amúgy is forgalmas belső útjai. Új lehetőséget kapnak a mikro- kis- és középvállalkozások. Eddig fel nem tárt területek kerülnek be a gazdaság vérkeringésébe.


A kormány fél-fél milliárd forinttal támogatja Gödöllő és Ecser térségének iparterület-fejlesztését, azon belül is a közúti beruházásokat - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára szerdán, Gödöllőn.

Schanda Tamás elmondta, hogy a hasonló fejlesztések számos közvetlen vagy közvetett kedvező hatással bírnak, ilyen például, hogy egyszerűbbé, gyorsabbá és biztonságosabbá válik a térség közlekedése és vonzóbbá válik a cégek, vállalkozók számára az adott terület. Mindez elősegíti újabb munkahelyek létesítését, ami támogatja a magyar családok stabil, kiszámítható megélhetését.

Hozzáfűzte, hogy a kormány számára fontos minden befektető, de a legfontosabbak a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások.

Az államtitkár kiemelte, hogy a hazai vállalkozások fejlesztése, a megfelelő technológiák használatának ösztönzése és az innovatív ötletek támogatása hozzájárul a gazdaság teljesítményének növeléséhez.

A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a hazai gazdasági növekedés legalább két százalékponttal meghaladja a jövőben is az uniós átlagot - fűzte hozzá.


(2020. február 13.)


Fotó: Dr. Horváth K. József

honlapkészítés: dupai