Az egész országra kiterjeszti a civil autós ellenőrzést a rendőrség

Aki ült már rendőrautóban - és most nem kell rosszra gondolni - tudja, hogy a járőrkocsi láttán egészen megváltoznak a gépjárművezetők. Udvariasak lesznek, megadják az elsőbbséget, sőt előzékenyen lemondanak róla. Betartják a sebességhatárt, vagy még bőven az alatt közlekednek. Eszükbe sem jut szabályt szegni. Bezzeg, ha nincs a környéken rendőrautó! Letolják egymást az útról, előznek a záróvonalon, kanyarodó sávból mennek egyenesen, szóval veszélyeztetik mások életét és testi épségét.

Az Országos Rendőr-főkapitányság ezért elhatározta, hogy az egész országra kiterjeszti a tavaly decemberben Budapesten elindított civil autós ellenőrzési rendszert. Az új ellenőrzési mód kiterjesztését azzal magyarázták, hogy a gépjárműsofőrök kerülik a kihágásokat ha rendőrautót látnak, így civil autókban ülve jobban kiszűrhetők a szabálytalankodók.

Magyarországon nem az a probléma, hogy az autósok nem ismerik a közlekedési szabályokat, hanem a közlekedési morál, a közlekedés többi résztvevőjének tiszteletben tartása, egyenrangúként való elfogadása a gond, legyen az kerékpáros vagy gyalogos. Ezen változtatni kellene, mert ahol nincs közlekedési kultúra, ott közlekedési biztonságról sem lehet beszélni.
honlapkészítés: dupai