Karácsony a Cserfa Kuckó Óvodában

Rohanó hétköznapjainkat az ünnepek teszik széppé. Szükségünk van az ünnepre és az ünneplésre. Arra, hogy a nagy rohanásban kicsit megállítsuk az időt és örülni tudjunk.
Pedagógusként és édesanyaként, az ünnepi készülődés lényegét a szeretetteljes együttlétben látjuk. Legyen ez közös játék, mesélés, beszélgetés, sütkérezés vagy rendrakás.
Az óvodában november végén megkezdődnek az adventi előkészületek. Előkerülnek a karácsonyi dekorációk, hétről hétre újabb gyertyákat gyújtunk az adventi koszorún, az adventi naptárból minden nap új mesét mondunk a gyerekeknek, ők pedig kis meglepetéssel készülnek családjuknak. Elmaradhatatlan a mézeskalács sütés, valamint a Luca napjához kapcsolódó: búzaültetés is.
Gyorsan teltek az adventi időszak napjai, s a karácsonyi várakozás izgalma betöltötte csoportszobánk falait. És a mai napon valóban elérkezett az ünnep.
Reggel a csinosan felöltözött gyerekek ámulva látták a karácsonyfát, majd amíg „vendéglátóinknak” (a művelődési ház dolgozóinak) karácsonyi köszöntőt adtunk elő, az angyalok játékokat is csempésztek a fa alá. A gyerekek nagy örömmel vették birtokba az új játékokat, melyet ezúton köszönünk az Ecseri Önkormányzatnak és a Szülők közösségének.
Békés karácsonyt és boldog új esztendőt kívánunk!
honlapkészítés: dupai