Extrém méretű járműszerelvény miatt korlátozások lesznek az M0 autóúton csütörtökön éjszaka

Korlátozások és szakaszos lezárások lesznek 2019. december 5-én, csütörtök éjszaka az M0 autóúton, és péntek éjszaka az M3-as autópályán egy extrém méretű, a gönyűi kikötőből Tiszaújvárosba tartó, vegyipari tornyot szállító járműszerelvény haladása miatt - tájékoztatta a szállítás előkészítését végző Bau-Trans Kft. az MTI-t.

A szerelvény az autópályákon csak éjszaka halad és a Gönyű-Tiszaújváros utat három éjszaka alatt teszi meg.
A kolonna hetven méter hosszú, 4,5 méter magas, 4,5 méter széles és 148 tonnás. A szállító járművel együtt a szerelvény összesen 96 méter hosszú és 309 tonna súlyú lesz.

A járműszerelvény egy négytengelyes vontatóból, egy 8 tengelyes és egy 13 tengelyes THP-pótkocsiból, valamint egy nyolctengelyes toló vontatóból épül fel. Tengelyenként 8-8 kereke van, a tengelysúlyokat hidraulikus rendszer segítségével egyenletesen osztják el. A kolonna a két végén a pótkocsikon elhelyezett forgózsámolyokhoz lesz rögzítve hegesztéssel és láncokkal.

A szerelvényt több mint húsz ember kíséri majd, rendőrök, szakkísérők, bontásokat és helyreállításokat végzők.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a jármű szerda este indult el a gönyűi kikötőből. Jelenleg az Anna-hegyi pihenőben van.

Az Anna-hegyi pihenőhelyről a jármű csütörtök éjszaka indul tovább, emiatt várhatóan este fél 11 körül teljesen lezárják az M0-s autóút hárosi Duna-hídját, 23 órakor pedig a soroksári Duna-ág hídját.

A szerelvény a tervek szerint péntek hajnali négy órára éri el az M3-as autópálya nagyfügedi pihenőhelyét, ahonnan péntek éjszaka indul el Tiszaújvárosba. Péntek éjszaka egy óra körül várhatóan teljesen lezárják az M3-as autópálya 156-os kilométerszelvényében lévő csomópontot.

A közútkezelő arra kéri az autósokat, hogy a járműszerelvény környezetében fokozott figyelemmel közlekedjenek, a tehergépkocsik tartsák be az előzési tilalmat. A szállítás idején helyenként torlódások alakulhatnak ki, ezért hosszabb menetidővel kell számolni.


(MTI)


MTI fotó - Varga György

honlapkészítés: dupai