Adventi templomi koncert

2019. december 08. 16:00

Szeretettel meghívjuk nagyközségünk lakosságát az Ecseri Dalárda Ünnepváró koncertjére a katolikus templomba, Advent második vasárnapján, december 8-án, 16 órakor.

Minden év decemberében megérint bennünket a várakozás hangulata, a gyerekkori karácsonyok örömteli emlékei, megérintenek minket a földi emlékek melyek úgy ölelnek körül mint a régi barátok s a gyorsan repülő idő. A nép énekei a népdalok tisztán kifejezik, hogy Megváltó születik a földre és bennünk a szeretet valósul meg a szépben, a jóban , az igazban. Az Ecseri Dalárda célul tűzte ki az ecseri szlovák és magyar nyelvű népénekek és az év jeles alkalmaihoz kötődő dallamok összegyűjtését és éneklését, kötődve az év hagyományosan fellelhető szokásaihoz. A szálláskeresés, az adventi és Jézusváró ecseri énekek mellett többek között megszólalnak galgamenti, hévizgyörki és felföldi énekek, ismert és kevésbé ismert betlehemes dallamok.

Koncertünkkel és az azt követő forró teás, forralt boros és kalácsos beszélgetéssel kívánunk a hallgatóságnak lelki ráhangolódást a karácsony várakozására advent második vasárnapján!


honlapkészítés: dupai