Sajnálatos módon sok a baleset az ország útjain

Úgynevezett vörös kódot adott ki a rendőrség az elmúlt időszak baleseti adatai miatt. Szeptembertől rohamos hanyatlásnak indult a közlekedési morál, két hónap alatt 127-en haltak meg az ország közútjain – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Elmondták, a vörös kód egyfajta figyelemfelhívás, hogy a közlekedők legalább egy pillanatra megálljanak és elgondolkozzanak, mindenkit várnak haza, és a balesetekben érintett lehet bárkinek a hozzátartozója.

A rendőrség, ahogy eddig is, ezután is határozottan fellép a jogsértésekkel szemben, és minden olyan eszközt alkalmazni fog, ami gátat szabhat a kedvezőtlen folyamatoknak. Példaként említették, hogy tavaly óta nem jelentik be előre az ellenőrzések helyét és idejét.

A Monori Rendőrkapitányság sem tétlenkedik. Céljuk, hogy reagáljanak a szaporodó közlekedési balesetekre. Október 24-én Gyömrőn, Ecseren, Péteriben, a 4-es és a 405-ös főúton állítottunk fel mérőpontokat, és 9–16 óra között folyamatosan üzemeltették a készülékeket.

Minden járművezetőnek javasoljuk, hogy nézze meg a youtube-on a totalcar mesterképzés filmjét, amelyben Pintér József rendőr főtörzszászlós, baleseti helyszínelő osztja meg gondolatait a nézőkkel.

Tizennyolc évnyi baleseti helyszínelői tapasztalat másfél órába sűrítve: ez Pintér József veszprémi főtörzszászlós élő előadásának mottója. Az embernyelven beszélő rendőr beszél a linkségről, a kézben tartott mobiltelefon halálos veszélyeiről, arról, hogy hogyan okoz bajt a gyorshajtás, a rutintalanság és a kivagyiság, vagyis mindenről, amit Önnek is tudnia kell és azoknak is, akik fontosak számára. Hallgassa meg Pintér Józsefet és adja tovább az üzenetét, mert életet menthet. Több, mint másfél óra, de jobban megéri, mint egy gagyi filmet nézni.

A Monori Rendőrkapitányság közlekedési ellenőrzéseiről az alábbi linken olvashat írást:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/zsaru-magazin/fokuszban-gyomron

Az országos helyzetet a következő cikk mutatja be:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/zsaru-magazin/melyrepules-a-kozlekedesben#3
honlapkészítés: dupai