Irodalmi Kör - Író - olvasó találkozó Csapody Kingával

2019. november 27. 17:00

Az Irodalmi Kör minden hónap utolsó szerdáján 17. órakor kerül megrendezésre a Könyvtárban. (Bajcsy-Zsilinszky utca 3., Művelődési Ház)
A részvétel ingyenes.
Klubvezető Vágvölgyi Lajosné
Telefonszáma: 06-20/366-62-24

Csapody Kinga lesz az Ecseri Irodalmi Kör vendége – november 27-én, szerdán, 17 órától, a Művelődési Ház könyvtárában.
A vendéglátó: Vágvölgyi Lajosné, az Irodalmi Kör vezetője

„Egy jó mese ne legyen felnőtt-szagú, naftalin meg pláne!”
Furcsa, de kétségkívül igaz! Főleg úgy, hogy ez a mondat egy meseírásban otthonosan mozgó szerzőtől hangzott el. Csapody Kingától származik az idézet, aki a Manó Könyvek főszerkesztőjeként saját bőrén is megtapasztalhatta, milyen könyveket fogyasztanak szívesen, lapozgatnak örömmel, hallgatnak a szüleiktől elalvás előtt a mi gyerekeink, unokáink.
Nézzünk még egy fontos gondolatot az írótól:
„A jó mesének nincs tuti receptje, de nem árt, ha humoros, egységes a stílusa, és megkapó illusztrációkkal van tele.”
Íme, így gondolkodik 2019-ben egy író, aki egyben gyakorló anyuka is. Tudja, hogy az olvasói a Facebook-on, az Instagramon vadásszák az izgis képeket, sőt, ahogy telnek-múlnak a napok, egyre több szülő és nagyszülő is megtanulja, hol találja ezeket.
Csapody Kinga ezeknek a gyerekeknek, ezeknek a szülőknek és nagyszülőknek szánja a könyveit.
„Figyelembe veszi, hogy a gyerek a kutyákért van megveszve, vagy a markolókért, vagy egyszerűen ismeri anyu-apu stílusát…. Például Claude, a kicsi dundi kutyus és Bolyhos Zokni uraság imádatával elég sok ismerőst sikerült már megfertőzni.”

Csapody Kinga téma-repertoárja óriási, az „Állatmenhely”-től az „Irány a Balaton”-típusú útimeséken keresztül egészen az „Ex”-ek, az egyedül maradt anyukák világáig terjed. Mindebben egy a közös: ezek érdeklik a gyerekeket, ezeket tapasztalják a bőrükön, ezeken gondolkodnak elalvás előtt. Mesék, amelyeket a gyerekek tágra nyílt szemmel hallgatnak, és amelyeket sokszor csak összeszoruló torokkal tudunk végigolvasni. Mesél, amelyeket boldogan hallgat a gyerek elalvás előtt, mi pedig kitörlünk egy könnycseppet a szemünk sarkából, villanyoltás után.


honlapkészítés: dupai