Cserfa Kuckó Óvodásai a Lovardában

Az Állatok Világnapjának gondolata már 1931-ben felmerült egy környezetvédelmi konferencia keretén belül.
Alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára.
A természetvédelmi jeles napok megünneplése immár hagyománnyá vált óvodánkban, mely során változatos tevékenységeket, tapasztalatszerzési lehetőségeket biztosítunk a gyermekek számára, környezettudatos magatartásuk alakítása céljából.
E jeles naphoz kapcsolódóan a községünkben működő Varázs Lovardába, látogattunk el óvodásainkkal, ahol Takácsné Tényi Krisztina várt bennünket. Bemutatta a náluk tartott háziállatokat, mesélt a gondozásukról, majd ezt követően a gyerekek otthonról hozott zöldségekkel, gyümölcsökkel megetethették őket. Ebben a korban, a gyermekekben intenzíven él az állatok iránti érdeklődés, örömmel tölti el őket a velük való találkozás, gondoskodás, szívesen hallgatnak róluk érdekes, új információkat. Ezt kihasználva, valamint erre építve, igyekszünk a ránk bízott kicsik szemléletét formálni, erősíteni a bennük élő érdeklődést, szeretetet.
Köszönjük a tartalmas bemutatót Takácsné Kriszti néninek!

honlapkészítés: dupai