Az időseket köszöntötte az Önkormányzat

Az Idősek napja alkalmából szervezett teadélutánt Ecser Nagyközség Önkormányzata. Október elsején, délután a Művelődési Házba várták Ecser szépkorú lakosait. A megjelenteket Gál Zsolt polgármester Kosztolányi Dezső versével köszöntötte:
"Bizony hajoljatok meg az öregebbek előtt,
akár utcaseprők, akár miniszterek.
Nem oly tiszteletet prédikálok én tinektek,
mint a papok s az iskolai olvasókönyvek.
De vegyétek számba, mily nehezen mentitek át ti is
évek veszedelmén törékeny szívverésteket
ezen az embernek ellenséges földgolyón
s ők, kik negyven, ötven, hatvan évet éltek,
hány téli reggelen, hány tüdőgyulladáson
gázoltak át, hány folyó mellett haladtak el éjjel
s hány gépkocsitól ugrottak el az utcasarkokon,
míg váratlanul elétek állanak, időtől koszorúzva,
mint a csodák, mint akik háborúból jönnek,
egyenesen, mint a zászlórúdak s egyszerre kibontják,
hogy ámuljatok, vihar-csapott, de visszahozott életüknek
méltóságosan lebegő, békét hirdető, diadalmi lobogóját."

Polgármester úr elmondta, hogy Idősek világnapja az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól. Tiszteletünk magában foglalja támogatásukat, szeretetüket, elfogadásukat, és annak kifejezését, hogy társadalmunknak ők is hasznos tagjai. Szükségünk van mindarra a sok élettapasztalatra, arra a higgadt bölcsességre, amivel csakis ők rendelkeznek, és a türelemre, elfogadásra, ahogy tanítanak, nevelnek bennünket.
Már hagyománnyá vált, hogy évente egy alkalommal összejövünk azért, hogy kifejezzük tiszteletünket, hálánkat, megbecsülésünket és szeretetünket azok iránt, akik hosszú, munkában eltöltött évek után köztünk töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket.
Szólt arról, hogy ez a nap a szeretet napja. Hiszen szeretni a a legnagyobb öröm. Végül jó egészséget, hosszú, boldog életet kívánt az ecseri nyugdíjasoknak szerető családjuk körében.

A beszéd után Bányai Márton nótaénekes szórakoztatta a közönséget. Az énekest Nyári László és zenekara kísérte. Bányai Márton műsora óriási sikert aratott. A művész úr csodálatos hangja nagyon tetszett a közönségnek.honlapkészítés: dupai