A köz szolgálatában

Ezen az őszön is megrendezték Monoron a Kéklámpás Napot. A hagyományos ünnepség jó alkalmat teremt arra, hogy a nagyközönség megismerje a rendészeti szervek munkáját, és lehetőség az önkormányzatok és a közt szolgáló szervek találkozójára.
Szeptember 21-én, a Monori Sportpályán megjelentek a Rendőrség, a Katasztrófavédelem, a Mentőszolgálat megyei és helyi vezetői, az önkormányzatok képviselői. Ecsert Gál Zsolt polgármester, Barta Zoltán jegyző és Koczkás László polgárőr képviselte.

A Készenléti Rendőrség zenekarának vezetésével vonultak Monor központjából a résztvevők a Sportpályára, ahol Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára köszöntötte őket. Államtitkár úr elmondta, hogy ma Magyarországon a közbiztonság szilárd, köszönhetően a közös munkának. Minden területen csökkent a bűncselekmények száma. A rendvédelmi szervek felszerelése egyre modernebb, rendelkeznek a szükséges eszközökkel. Beszédében kitért rá, hogy az ilyen, és ehhez hasonló események közelebb hozzák a fiatalokhoz e szakterületeket, és szívesen választják majd a rendőri, tűzoltói, mentőszolgálati munkát felnőtt korukban élethivatásukul.

A nap folyamán a nagyszámú közönség körbenézhetett a Terrorelhárítási Központ, a rendőrség, a büntetés-végrehajtás, a Mentőszolgálat, a Katasztrófavédelem, a Magyar Honvédség sátraiban, megismerhette felszereléseiket. Több bemutató is szórakoztatta a közönséget. A legnagyobb sikert az idén is a rendőrség kutyás bemutatója aratta, de minden szolgálati ág kitett magáért.honlapkészítés: dupai