Elhunyt Riz Levente, Budapest XVII. kerületének polgármestere

Rákosmente polgármestere, Riz Levente méltósággal viselt hosszú betegség következtében, életének 45. évében 2019. szeptember 19-én elhunyt. Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata és Budapest Főváros Önkormányzata Riz Leventét saját halottjának tekinti. Temetéséről a gyászoló családdal egyeztetve a későbbiekben intézkednek.

Riz Levente 1974-ben született Budapesten.

Középiskolai tanulmányait a XVII. kerületi Balassi Bálint Gimnáziumban végezte. Egyetemi diplomáit az ELTE BTK-n szerezte történelem, politológia és összehasonlító irodalomtudomány szakokon. Nem sokkal később letette a közigazgatási alapvizsgát, majd a közigazgatási szakvizsgát.

A XVII. kerületben 1997-2008 között, 11 éven át a rákoskeresztúri Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tanára, osztályfőnöke. A Fideszben 1997-től dolgozott, mint a parlamenti frakció szakértője, 1998-2002 között az Oktatási Minisztériumban miniszteri tanácsadó, majd a Fidesz Elnöki Kabinet munkatársa. 2002-től 2006-ig ismét a parlamenti frakció szakértője.

A XVII. kerületi Fidesz munkáját 2004-től választókerületi elnökként, csoportelnökként irányította, 2005-től a Fidesz Országos Választmányának tagja.

2006. október 1-én a XVII. kerület polgármesterévé választották, mellette fővárosi képviselői mandátumot is nyert. Városvezetőként aktív fejlesztéspolitikát követett, a ciklusban több mint 5 milliárd forintnyi fejlesztési forrás jutott Rákosmentére hazai és uniós pályázatok révén.

A 2010-es országgyűlési választásokon kerületében indult képviselőjelöltként és első fordulós győzelmet aratott. Országosan a legtöbb szavazatot kapta, 27 457-en voksoltak rá, Budapesten a legnagyobb aránnyal megválasztott képviselő lett.

2010. október 3-án 69,53%-os eredménnyel választották újra Rákosmente polgármesterévé.

Alapítója volt a Rákosmenti 56-os Alapítványnak, tagja a XVII. kerületért Egyesületnek.

A közélet mellet más területeken is sikeres volt. Aktívan sportolt. Rockzenekarával gyakran koncertezett. Többször Ecseren is fellépett.

Emlékét örökké megőrizzük!


honlapkészítés: dupai