Szlovák vendégek Ecseren

Testvértelepülésünk, Cabaj-Cápor iskolásai látogattak el hozzánk szeptember 5-én. A Cabaj településrészen lévő Általános Iskola tanulóit elkísérte önkormányzatuk delegációja, élén Jozef Ligac polgármester úrral.
A vendégeket Gál Zsolt polgármester köszöntötte a Községházán, majd budapesti városnézésen vettek részt. A remek kirándulóidőben megnézték a Budai Várat. Elsétáltak a Karmelita Kolostorhoz, majd a Sándor Palotához, ahol nagyon tetszett a gyerekeknek a katonai őrségváltás. A budai séta során érintették a Halászbástyát és a Mátyás templomot.

Pénteken az Ecseri Laky Ilonka Általános Iskolában találkoztak a cabaj-cápori és az ecseri gyerekek. A 7. évfolyamos helyiek a vendégek tiszteletére részletet adtak elő a Pál utcai fiúk musical változatából, majd a 4/a. osztályosok western táncát már közös tánctanulás követte.

A Cabaj-Cápori iskolások kiváló kórusuk fellépésével örvendeztették meg az ecserieket. Ezután együttes kézműves foglalkozásra került sor a 4/a. és 4/b. osztály közreműködésével. Míg a gyermekek az iskolában voltak, Jozef Ligac urat Aszódi Csaba András az Ecseri Szlovák Önkormányzat elnöke és Barta Zoltán jegyző vezette körbe a település-központjában. Megnézték a templom felújított belső terét, a községházát, de érdekelte a vendégeket az Cserfa Kuckó Óvoda építése és az Orvosi Rendelő megújítása is. Az ecseri program végén a Tájházat Aszódi Csaba András mutatta meg a diákoknak. Vendégeink kirándulása esztergomi városnézéssel ért véget.


Gál Zsolt polgármester úr köszönti a vendégeket


A Budai Várban


Őrségváltás a Sándor Palota előtt

Kiss katalin iskola-igazgató üdvözli a vendégeket


A 7. évfolyam műsora

A Cabaj-Cápori gyerekek énekelnek
Aszódi Csaba a Tájházat mutatta meg a vendégeknek

honlapkészítés: dupai