Ezen a nyáron minden a gyermekekről szólt Ecseren

Soha annyi szünidei program nem várta még az ecseri gyermekeket, mint 2019. nyarán. Az intézmények, az egyház és a civil szervezetek egymás után szervezték a táborokat, kirándulásokat.
A sort a Zöld koszorú Hagyományőrző Kör kezdte, akik június végén népismereti tábort tartottak Szlovákiában. A résztvevők többek között kirándulhattak Pozsonyba, Bajmócra, Nyitrára, és megismerkedhettek a testvér-településünk, Cabaj-Cápor iskolásaival.
A Laky Ilonka Általános Iskola idei nyári tábora Balatonfenyvesen volt júliusban, míg augusztus végén gólyatábort szerveztek az elsősöknek.
A Varázs Lovas Sport Egyesület négy tábort is rendezett, melyek a lovaglás világával és a mezőgazdasággal ismertették meg az érdeklődőket.
A Római Katolikus Plébánián Dr. Tanczik Balázs plébános úr várta a hittanosokat délelőtti foglalkozásokon.
A Száz Kéz Egyesület kirándulásokat és táborokat is szervezett. Felsorolni is nehéz, hogy szervezésükben milyen sok helyen jártak a gyerekek. Volt Csipet-Csapat tábor, kirándulás a Seholsziget Élményparkba, Katalinpusztára. Az Utánam srácok tábor és a Barangoló tábor is nagy sikert aratott.
Felsorolni is nehéz lenne, mennyi munka és áldozatvállalás szükséges ahhoz, hogy ezek a programok megvalósuljanak. A szervezők, a segítők, a szülők összefogása szükségeltetik a sikeres lebonyolításhoz. A civil szervezeteket segíti az Ecser Nagyközségi Önkormányzat támogatási rendszere, amely minden tavasszal forrást biztosít programjaik sikeréhez, működésük biztosításához.


Ecseriek a Pozsonyi várban.

Látogatás Nyitrán

Lakywood Balatonfenyves

Keszthely Festetics kastély

Lovasok a Szalaska dűlőben

Vidám pillanat a Száz kéz Egyesület táborában


Hosszú az út

Balaton

A tej eredeti forrásahonlapkészítés: dupai