Építik a Cserfa Kuckó Óvodát

Folynak a munkálatok a Grassalkovich téren lévő Cserfa Kuckó Óvoda területén. A Nagyközségi Önkormányzat beruházásában jelentős mértékben bővül az épület. Új csoportszoba és tornaszoba is készül. Létesülnek olyan kiszolgáló helyiségek, amelyek korábban nem voltak az intézményben. Ezek az egyéni fejlesztést is szolgálják.

Ecser Nagyközség Önkormányzata sikeresen pályázott a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz a gyermekintézmény bővítésére és teljes megújítására. Varga Mihály miniszter döntése értelmében Ecser 148.116.532-Ft támogatást kapott. Az összegből az önkormányzati önerő segítségével bővül az intézmény férőhelyeinek száma.

A Grassalkovich téren lévő Cserfa Kuckó Óvoda az ország egyik legrégebbi ilyen intézménye. Éppen 110 éve született döntés a kialakításáról. 1924-ben nyitotta meg kapuit. A II. világháborúban az épület károkat szenvedett. 1947-ben térhettek vissza a gyerekek az eredeti helyükre. Abban az időben a közétkeztetést is innen bonyolították le.

Az intézménybe jelenleg két csoportba 50 gyermek jár. A kicsik és a személyzet szűkösen fér el a jelenlegi épületben. Bár nagy gonddal tartják karban a helyiségeket, és az önkormányzat elmúlt időszakban felújításokat is végzett, gondot okoz sok funkció hiánya. A bővítés után több gyermeket tudnak majd felvenni az intézménybe. Megteremtődnek a sportolás feltételei. Korszerű melegítőkonyha épül, új vizesblokkok, öltözők. Teljesen megújul a játszóudvar.


honlapkészítés: dupai