Átadták az Ecserért kitüntetéseket

Állami ünnepünkön, Szent István király napján, augusztus 20-án került sor a Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete által alapított, és odaítélt Ecserért kitüntetések ünnepélyes átadására. A Rábai Miklós Művelődési Házban megjelent vendégeket a Himnusz elhangzása után Szever Pál, az intézmény igazgatója köszöntötte, majd Gál Zsolt polgármester mondott ünnepi beszédet. Polgármester úr beszédében rámutatott, hogy szeretett településünk, szülőhelyünk, lakóhelyünk, Ecser érdekében tevékenykedőket meg kell becsülnünk. Szeretjük Ecsert, ahol az emberek köszönnek egymásnak, mosolyognak lakótársaikra. Ecseren vagyunk itthon, és köszönjük azok munkáját, akik szabadidejüket sem sajnálva dolgoznak érte, s értünk.

Az idén hetedik alkalommal döntött a Képviselő-testület a kitüntetések adományozásáról. 2019-ben két magánszemély és egy csoport kapott díjat. A kitüntetéseket polgármester úr adta át.

Az Önkormányzat Ecserért kitüntetésben részesítette Számvéber Ervinnét. Eta néni 33 évig volt ülnök a Monori Bíróságon. Részt vett a szociálisan elesett emberek gondozásában, mint pártfogó. Dolgozott településünk sportjáért is. A Nyugdíjas Klub életében vezetőségi tagként tevékenykedett.

Ecserért kitüntetést kapott Koczkás László. Laci bácsi a legrégebben szolgálatot teljesítő polgárőrünk. Sok éven át volt az Ecseri Polgárőr Egyesület elnöke. Szervezte és irányította az egyesület bűnmegelőzési tevékenységét, toborozta az új tagokat a polgárőrségbe. Jelenleg is rendszeresen lát el szolgálatot. „Civil” munkájában, a lakatos-mesterségben is nagy hírnevet és megbecsülést szerzett magának. Ha lakatos munkáról van szó, nem is jut eszünkbe ma sem másik szakember neve.

Ecserért kitüntetést kapott a Nyugdíjas Klub Kultúrcsoportja. Nyugdíjas Klubunk részeként műsoraikkal évtizedek óta öregbítik nagyközségünk hírnevét. Rendszeresen lépnek fel hazánkban, sőt külföldön is. A klub rendezvényein mindig műsort adnak, de nem hiányoznak soha a települési ünnepségekről sem. Mindezt heti rendszerességű próbák munkájával érik el.

Az ünnepség után a résztvevők Kalina Enikő énekművész előadásán vettek részt, aki a Szent István Naphoz illő kiváló produkcióval örvendeztette meg a közönséget.

Gratulálunk a díjazottaknak és további jó egészséget kívánunk Nekik!


Gál Zsolt polgármester köszöntő beszédét tartja

Kalina Enikő műsora (Fotók: Dr. Horváth K. József)

A Nyugdíjas Klub Kultúrcsoportja nevében Sosovicza Jánosné elnök vette át a díjat

Koczkás László veszi át a kitüntetést

Számvéber Ervinné köszöntése

Barta Zoltán jegyző köszönti Számvéber Ervinnét

A Kultúrcsoport tagjai polgármester úr társaságában

honlapkészítés: dupai