Új vezérigazgatója van a Budapest Airportnak

Távozik a Budapest Airport éléről Jost Lammers, aki 2007 óta igazgatta a repülőteret. A tulajdonosok Dr. Rolf Schnitzlert a Felügyelő Bizottság eddigi elnökét nevezték ki vezérigazgatónak. A váltás pontos időpontjáról ellentétesen számolnak be a hírportálok.

Dr. Rolf Schnitzler tapasztalt vállalatvezető; több mint tizennégy éve tevékenykedik az AviAlliance nevű társaságnál, amely a világ egyik vezető repülőtéri befektető és repülőtérüzemeltető magánvállalata. 2011. óta tagja és elnöke a Budapest Airport Felügyelő Bizottságának, így alapos ismeretei vannak a budapesti repülőtérről, hiszen számos fontos projekt kapcsán eddig is közvetlenül támogatta az itt folyó munkát, elsősorban jogi tanácsokkal.

Az új vezérigazgató jogi doktor, szakmai tapasztalatait a Freshfields-nél, a Hochtiefnél, a Németországi Amerikai Kereskedelmi Kamaránál és a Deutsche Banknál szerezte.

Gerhard Schroeder, a Budapest Airport Zrt. Igazgatóságának elnöke kijelentette: „Biztos vagyok benne, hogy Rolf Schnitzler vezetésével a Budapest Airport, mint a régió egyik legdinamikusabb repülőterének fejlődése töretlen lesz. Világos elképzelésünk van a Budapest Airport jövőjéről, és úgy gondolom, Rolf Schnitzler ideális szakmai háttere hozzásegít minket ahhoz, hogy terveinket a következő években valóra váltsuk. A stafétabotot a távozó vezérigazgatótól, Jost Lammerstől veszi át, akinek ezúton is köszönöm, hogy munkájával 2007. óta nagymértékben hozzájárult a Budapest Airport sikereihez.”

Jost Lammers, a Budapest Airport korábbi vezérigazgatója 2020. január elsejével a müncheni Franz Josef Strauss nemzetközi repülőtér vezérigazgatói pozícióját tölti be. Mandátuma öt évre szól, és a társaságot 2002 óta vezető Michael Kerkloh-ot váltja, aki nyugdíjba vonul.

A müncheni Franz Josef Strauss Nemzetközi Repülőtér Európa egyik legforgalmasabb légikikötője, tavaly 46 milliós utasforgalmat bonyolított.

E döntéssel folytatódtak a személyi változások és az átszervezések e repülőtéren. Korábban már távozott Hardy Mihály, a közismert kommunikációs igazgató is. A Kormány elégedetlen a repülőtér működésével, ez a téma rendszeresen szóba kerül a sajtótájékoztatókon.

A repülőtér egyébként nyereséges. A tavalyi mérlegadatok szerint csaknem 25 milliárd forint adózott eredményt értek el, amelyet a tulajdonosok ki is vettek a cégből. A többségi tulajdonosok kanadai nyugdíjalapokig vezethetők vissza.


honlapkészítés: dupai