Kirándulás – Bory vár, Gárdonyi rönkvár, Tabajdi mezítlábas park

2019. augusztus 13. 08:00

Időpont: 2019. augusztus 13. 08:00 - 18:00

Tarts velünk egy tartalmas és izgalmas kirándulásra!
3 helyszín – 1 nap – 2019. augusztus 13.

1.) Bory-Vár
A várat Bory Jenő szobrászművész és építészmérnök, a Képzőművészeti Főiskola szobrász és a Műszaki Egyetem építész tanára építette, saját tervei és fantáziája alapján 40 nyáron keresztül, emléket emelve a hitvesi szeretetnek és művészi álmainak. Hogy a gyerekek kedvét meghozzák, egy Nyomozós Kalandtúrával kezdjük a napot…

2.) Gárdony – Rönkvár
A Gárdonyi rönkvár az Egri vár, az Egri csillagok c. regény helyszínének kicsinyített mása, Gárdonyi Géza szülőháza mellett épült meg Agárdpusztán….A gárdonyi várkapitány végigkalauzol bennünket a váron, a kazamatarendszeren, és bepillantást nyerhetünk a várvédő vitézek életébe! „Igyekszünk olyan élményekhez juttatni a látogatókat, amivel gazdagodva érdeklődőbbek lesznek nemcsak az irodalom, a történelem, de eleink hősi tettei iránt is”. Ezért kis csapatunk is részt vesz majd egy Várcsatában, ami egy 45 perces játék modul, mely tartalmaz várbemutatást, fejlámpás játékot a kazamata rendszerben és török anya-manya játékot. A játék végén pedig végvári vitézzé avatja a játékban résztvevőket a Várkapitány.

3.) Tabajdi Mezítlábas Park
Mi az, hogy Mezítlábas park? Ott mezítláb lehet?
Igen mezítláb lehet sétálni nyárban kellemes árnyékot nyújtó fák között egy patak mellet. Egy kis dombról, mely ugyan a Szabadsághegy nevet viseli remek kilátásban gyönyörködhetünk, akár a Vértes-hegységet is láthatjuk a távolban, vagy elleshetünk néhány pillanatot egy nyugalmas kis falu életéből….

A buszkirándulás költsége 3.500 Ft / fő, ami ecseri gyerekeknek és tagdíjjal rendezett egyesületi tagoknak ingyenes!! A költséget, ha szükséges, elegendő a kirándulás napján befizetni, azonban a HelySTOP összegét, kérlek, mielőbb juttasd a szervezőnek.

Jelentkezni lehet a Száz Kéz Egyesület honlapján.
Bővebb információkat is ott találsz.
www.szazkez.hu

Száz Kéz Egyesület

honlapkészítés: dupai