Óriási eső zúdult településünkre

Szerda délután sötétült el az ég Ecser felett, a komor felhők látványa semmi jóval sem biztatott. Dörgés és villámlás kíséretében nagyon intenzíven kezdett zuhogni az eső. Kb. másfél havi csapadékmennyiség zúdult le az égből, viszonylag rövid idő alatt. Az elektromos áram szolgáltatás megszűnt. Sajnos néhány pincét, garázst, alagsort elöntött a víz. Volt leszakadt faág, kimosott útpadka. Az áramszünet miatt leálltak a szennyvíz-átemelők, így betört a szennyvíz lakás fürdőszobájába is.
A XVII. kerületi hivatásos tűzoltók és az Ecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai több helyen szivattyúval, másutt vödrökkel tüntették el a vizet az elöntéseknél. A Dél-Pest megyei Víziközmű Szolgáltató Zrt. szakemberei aggregátorokkal biztosították a szennyvíz-átemelők működését, míg az ELMÜ szerelői nem végeztek a transzformátorok javításával. A védekezés legtovább a József Attila utcában tartott, ahol egy vízbekötés miatt ásott munkagödör környékét mosta el a víz. Az EKO Kft-nek tulajdonképpen egy ideiglenes utat kellett építeni a munkagödör mellé, hogy lehessen ott közlekedni.
Mindazok a szervezetek riasztva lettek, akik ilyenkor hatékonyan be tudnak avatkozni. Szeretnénk megköszönni az ő segítségüket:
- Ecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület
- Budapest XVII. kerületi Tűzoltó Parancsnokság
- Ecseri Polgárőr Egyesület
- Dél-Pest megyei Víziközmű Szolgáltató Zrt.
- Budapesti Elektromos Művek
- Ecseri Polgármesteri Hivatal
- Ecseri Kommunális Szolgáltató Kft.
- és természetesen minden magánszemélynek nagy köszönet, aki segített!

Az összefogás adja az erőnket!

honlapkészítés: dupai