Új körzeti megbízott vigyáz Ecser nyugalmára

Május 1-jétől új rendőrségi körzeti megbízottja van Ecsernek András Attila személyében, aki szerencsésnek is mondhatja magát munkakörével kapcsolatban, hiszen a szomszédos Gyömrőn lakik, így nem ismeretlen számára a környék.

Pályája kezdetén azonban mindezt nem mondhatta el magáról, hiszen 10 évvel
ezelőtt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltségéhez szerelt fel, ahol mint őrmester határrendészeti, járműellenőrzési és útlevélkezelői feladatokat látott el.

Öt évi szolgálat után, részben magánéleti okokkal is összefüggésben került Gyömrőre. Párja ugyanis munkát keresett akkoriban, amire ottani szolgálati helyén és körzetében nem igen kínálkozott lehetőség. Így aztán a kézenfekvőbb megoldást választották és ő kérte az áthelyezését. Az új helyén töltött 5 év alatt pedig járőrként, majd járőrparancsnokként látta el feladatait, melynek során munkája többször elhozta Ecserre is.

A fiatal törzsőrmester – aki hamarosan már három kislány boldog apukájának
mondhatja magát – nagy elkötelezettséggel és lelkesedéssel tekint új kihívásai
elé. Elsődleges feladata a lakossággal való közvetlen kapcsolattartás, ami történhet személyesen, telefonon vagy akár e-mailen is, ha bármi szokatlan vagy rendkívüli esemény történik, vagy probléma merül fel. A kinevezése óta eltelt mindössze néhány napban ilyenre még nem volt példa, s mindez már azt sejteti, hogy várhatóan nem kell majd szembe néznie túl sok problémával. Ecser nem tűnik nagyon veszélyes környéknek.

A lakosság biztonságérzetét pedig még úgy is szeretné fokozni, hogy az emberek is láthassák őt, gyakorta találkozhassanak vele Ecser utcáin vagy a különböző helyszíneken, rendezvényeken, amihez szolgálati autó is rendelkezésére áll. Ezen kívül az önkormányzatnál is van egy körzeti megbízotti iroda, ahol hivatalos félfogadási órái is lesznek, s az így kínálkozó lehetőségeket szintén szeretné kihasználni, de természetesen telefonon is megkereshetik
az állampolgárok. Attól függetlenül, hogy szervezetileg a Maglódi Rendőrőrshöz tartozik, körzeti megbízotti feladatai Ecserre szólnak. Elérhetőségei megtalálhatóak a Cserfa újság minden számában, a település honlapján, s szükség esetén az önkormányzatnál is tudnak róla felvilágosítást adni. A kinevezését követő első napokban már fogadta őt Gál Zsolt polgármester és
bemutatták a közterület-felügyelőnek is. Így együttesen minden bizonnyal hatékonyabban tudnak majd fellépni az Ecserre nem tisztességes szándékkal érkezők ellen.

Megbízatása elején a folyamatos helyi jelenlét mellett azt tekinti legfontosabb céljának, hogy ne csak magát a települést és a helyi szokásokat ismerje meg, hanem az itteni lakosságot is, s hogy őt is személy szerint ismerje és felismerje mindenki a faluban. Ez az első körzeti megbízotti feladata, ami a korábban ellátott járőri teendőkhöz képest talán kissé több papírmunkával fog majd járni.

Azonban nemcsak a hivatali rendfokozatokban, de a feladat jellegében is előrelépést jelent számára, hiszen lényegesen összetettebb, többsíkú kihívások
várnak majd rá.

Mindezt pedig legjobb tudásának megfelelően szeretné ellátni, hogy nyugodtan
alhassanak az ecseriek.
Közvetlenül pedig
a 06 (30)690-82-60-as mobiltelefonszámon érhető el.


/Dr. Horváth K. József/


Fotó: Dr. Horváth K. József

honlapkészítés: dupai