Nagy sikert arattak az ecseri oktatási intézmények az alkotói pályázaton

Május 10-én lezárult az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által meghirdetett alkotói pályázat. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra közel háromszáz pályamű érkezett különböző kategóriában, illetve korcsoportban, amiket Ádam Anita rajztanár és rajzművész értékelt.

2019-ben Pest megye „legkreatívabb” óvodája: az Ecseri Andrássy utcai Óvoda, „legkreatívabb” iskolája az Ecseri, Laky Ilonka Általános Iskola lett.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság tavasszal hirdette meg a kétkörös – országos és megyei –, felmenő rendszerű alkotópályázatát. A tűzvédelmet a középpontba állító pályázat célja, hogy a gyerekek kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas, egyben veszélyes világát. Ezt megtehették magának a hivatásnak a bemutatásával, egy-egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával ugyanúgy, mint bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó alkotással. A több kategóriában beérkezett műveket többek között a szakmai szempontok alapján bírálta el a bizottság, mely során figyelembe kellett venne egy-egy alkotás esztétikai, a nyelvtani és társadalmi hasznosságát is - természetesen a tűzvédelmi szakmai szempontok alapján. E szempontok és a rengeteg jobbnál-jobb benyújtott művek alapján nem volt könnyű feladata a bizottságnak.

A korcsoportoknak megfelelő helyezetteknek a tárgyjutalmakat ünnepélyes keretek között Branyiczky Márk tű. ezredes a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át 2019. május 17-én, Ecseren, a Rábai Miklós Művelődési Házban, és egyben gratulált az elért eredményekhez. Az első helyezést elérők automatikusan indultak az országos megmérettetésen, aminek a díjátadó ünnepsége június 07-én lesz. Az iskola vagy óvoda ahonnan a legtöbb pályázatot nyújtották be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2019”címet, amely együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az iskolában, óvodában tartandó bemutatójával (füstsátor, tálcatűz oltás, olajtűz oltás, roncsvágás) és tűzvédelmi oktatás megtartásával.

Elért eredmények:

Szabadkézi rajz:

Óvodások

1. Hochdorfer Maja

2. Kunkli Angéla

3. Orgoványi Szabó Zita

Különdíj: Bede Zsolna Vera


I.korcsoport (6-10 éves)

1. Molnár Levente

2. Petrovics Barnabás

3. Oláh Sebők Zétény

Különdíj: Andrási Léda


II. korcsoport (11-14 éves)

1. Demmiány Júlia

2. Szekér Alíz Petra

3. Krausl Anna Lili

Különdíj: Buborék Márkó Zsolt


III. korcsoport (15-18 éves)

1. Burik Boglárka

2. Antal Dorina

3. Kollár Hajnalka


Plakát kategória

I. korcsoport

1. Nagy Csenge és Nagy Luca


II. korcsoport

1. Krausz Karina

2. Laczy Zsófia


Számítógépes rajz és film kategória

II. korcsoport

1. Kondás Kornélia és Böszörményi Brigitta

2. Balog Máté


Egyéb kézműves alkotás:

I. korcsoport

1. Várkonyi Zsanett

2. Nagy Zsófia Magdolna


III. korcsoport

1. Lengyel Nóra


Irodalmi alkotás

I. korcsoport

1. Szegfű Zalán


II. korcsoport

1. Pápai Réka

2. Farsang Mendi


2019. Pest megye „legkreatívabb” óvodája:

Ecser, Andrássy utcai Óvoda


2019. Pest megye „legkreatívabb” iskolája:

Ecser, Laky Ilonka Általános Iskola


Gratulálunk a helyezetteknek!
Köszönjük az Ecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület segítségét!Fotó: Darázs Ágnes tű. zls

honlapkészítés: dupai