Ne vezessen ittasan!

Húsvétkor különösen nagy a kísértés az ittas vezetés elkövetésére. A 2018-as rendőrségi statisztika szerint is, az egyébként kevés Ecseren elkövetett bűncselekmény közül a legtöbb ittas gépjárművezetés volt. A Pest megyei rendőrök az ittasan okozott balesetek megelőzése érdekében indítottak kampányt.

HA ITTASAN VEZETSZ, TE LESZEL A FORGÓTÁRBAN A LŐSZER…

„Elfogyasztasz egy- két, esetleg három pohár sört, mellé még egy feles is lecsúszik, utána nem sokkal később ráeszmélsz, hogy rendkívül fontos dolgod van és kocsiba pattansz.”

Innentől kezdve te leszel a „forgótárban a lőszer”, és csak a véletlenen múlik, kivel végzel!

A fenti, mindennaposnak számító szituációt jelenítették meg a rendőrök az ittasan okozott balesetek megelőzése érdekében Dunakeszin 2019. április 17-én, egy szimulált közlekedési baleset bemutatása útján.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a Dunakeszi Rendőrkapitányság, a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete, az Országos Mentőszolgálat, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesület munkatársainak közreműködésével bemutatót rendezett az ittasan okozott közlekedési balesetek megelőzése érdekében hirdetett kampány nyitányaként. Hazánkban zéró tolerancia van érvényben az alkoholfogyasztás tekintetében a járművezetők részére, ennek ellenére napi szinten intézkednek a rendőrök ittasan közlekedő vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel.

A szándékosan sokkoló hatást elérni kívánó, megrendezett baleset helyszínén Dr. Ménkű Szilvia r. alezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője sajtótájékoztató keretében hívta fel a járművezetők figyelmét a közlekedési szabályok betartásának fontosságára és az ittas vezetés rendkívüli mértékű kockázatára.

… hogy mindenki hazaérjen!

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/baleset-megelozes/kampanyok/ha-ittasan-vezetsz-te-leszel-a-forgotarban-a-loszer#3

honlapkészítés: dupai