Nagymarosi Ifjúsági Találkozó

2019. május 18. 09:00

“Felkelek és Atyámhoz megyek…” Nagymaros 2019 tavaszán

2019. május 18-án újra a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó résztvevői népesítik be a Duna-parti kisvárost! ???? Várunk, hogy együtt töltsünk egy szép tavaszi napot – együtt egymással és az Úrral!

Isten Egyházán keresztül szeretne jelen lenni életünkben a hétköznapok és az ünnepek, az öröm és a bánat idején. Ennek kitüntetett pontjai a szentségek – egyszeriek és rendszeresek egyaránt. Ősszel a keresztségről és a bérmálásról gondolkodtunk, a májusi Nagymarosi Ifjúsági Találkozón pedig figyelmünk a gyógyulás kegyelmi lehetőségei, a bűnbánat és a betegek szentsége felé fordul. Ennek kapcsán a megtérés, a bűnbánat, életünk gyászai és veszteségei, ezek feldolgozása lesz találkozónk témája.


Főelőadóink a Székesfehérvári Egyházmegyéből érkeznek: Száraz László atya a Központi Papnevelő Intézet spirituálisa, Szilágyi Szabolcs atya pedig piliscsabai plébános – mindketten hónapok óta készülnek a találkozásra! ????

Laci atya és Szabi atya így invitál a Nagymarosi Levélben:

Életünk egy nagy utazás, mely az Atyától indul, és az Atyához tér vissza. Utazásunk közben különféle terepeken átvezető útszakaszokat kell megtennünk, elfogyhat erőnk a lépések megtételéhez, betegségek vehetnek erőt rajtunk, sebek gátolhatják lépteinket, vagy egyszerűen “csak úgy” elfáradunk vagy ránk sötétedik… Utazásunk során azonban már velünk van Jézus személyében az Atya szeretete, meghívó szava; az Atya végtelenül tiszteli tőle kapott szabadságunkat, egyetlen lépést sem tehet meg helyettünk, de abban a pillanatban mellénk áll, mihelyt hozzá fordulunk… Hozzá fordulhatunk, amikor szeretetének bizonyságára van szükségünk, amikor elfogyott a muníciónk vagy elszakadtunk útitársainktól, amikor szakadék vagy fal jelzi egy-egy zsákutca végét… A bűnbánat szentségében ezt a fordulatot tesszük meg, hogy megerősödhessünk ölelése által, hogy visszakaphassuk gyermeki bizalmunkat és méltóságunkat, hogy megszabadulhassunk fölösleges terheinktől, hogy világosságot kapjunk az előttünk álló útszakasz megtételéhez…

A május 18-i Nagymarosi Ifjúsági Találkozó ez alkalommal is közös reggeli napindítóval kezdődik a nagymarosi plébániakertben – a délelőtt zenei szolgálatát a Nyolc Boldogság Katolikus Közösség tagjai végzik majd. A főelőadást követően számos lelkiségi műhely és fakultáció vár a délután folyamán. Ezekről a következő hetekben egyre több információt találtok majd honlapunkon.

A délután négy órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Beer Miklós váci megyéspüspök atya lesz; a szentmisén a Szombathelyről érkező Új Esély Dicsőítő Zenekar szolgál majd.

A program
9.00: napindító
10.00: főelőadás – Száraz László és Szilágyi Szabolcs atya,
majd szentségimádás a Nyolc Boldogság Katolikus Közösséggel
12.00: fakultációk
14.00: ebédszünet, idő a személyes találkozásokra
15.30: énekpróba a szentmisére
16.00: szentmise – főcelebráns: Beer Miklós váci megyéspüspök. A zenei szolgálatot a szombathelyi Új Esély Dicsőítő Zenekar végzi
18.00: közös dicsőítés az Új Esély Dicsőítő Zenekarral
táncház a Jászok Együttessel

Ezen a találkozón figyelmünket különösképpen is a bűnbánat szentsége felé fordítjuk: a nap folyamán segítséget kaphatsz majd ahhoz, hogy felkészülj szentgyónásodra, a gyóntató atyák pedig egész nap velünk lesznek, hogy elvégezhesd szentgyónásodat.

Most is, mint minden találkozón segítőket vár a Gyerekmaros is – ha szívesen vagy gyerekek között, ha segítenél a csoportvezetésben, látogass el a Gyerekmaros honlapjára és jelentkezz!


honlapkészítés: dupai