A cserfa kuckó ovisai az ecseri horgásztónál

Nevelő munkánk során kiemelten foglalkozunk a természet megismerésére, tiszteletére neveléssel. Törekszünk a gyermekeket minél közelebb vinni a természethez, ezért a Földünkhöz kapcsolódó minden jeles napról megemlékezünk.
Március 22. világszerte a víz világnapja. Egy kéthetes projekt keretén belül, változatos tevékenységekkel igyekszünk felhívni a gyerekek figyelmét a -számukra oly természetes- víz jelentőségére, védelmének fontosságára.
'Vízi élőhely" terepasztal készül, festünk-ragasztunk, kísérletezünk, miközben vízzel kapcsolatos mesék, versek, dalok gazdag tárházából merítünk.
Ha már víz, akkor nem maradhatunk az óvoda kerítésein belül.
Az Ecseri Horgászegyesület jóvoltából, igazán természetközeli élményben lehetett részünk.
Egy korai tízórait követően, nagyítókkal, távcsövekkel a hátizsákban, nem rövid, de kellemes séta után megérkeztünk az ecseri horgásztóhoz.
Kezdődött a fürkészés, vizsgálódás, körbesétáltuk a tavat, felbukkant egy teknőc és néhány kishal is. A víz mellett Szabó Szilvi a tóban élő halakról mesélt és mutatott képet a gyerekeknek, akik ezek után egymást váltották a trambulinban, mászókáztak, szaladgáltak, egy kis alma és nasi után pedig sétáltunk vissza az óvodába.
Úgy gondoljuk, az ilyen és ehhez hasonló, természetben, közösen átélt élmények, különleges programok biztosításával segíthetjük leginkább, hogy gyermekeink a környezettudatos magatartásra érzékennyé váljanak.
Köszönjük az Ecseri Horgászegyesület segítségét!
honlapkészítés: dupai