Nagy közönségsikert aratott a VIII. Ecseri Böllérfesztivál

Tavaly azt írtuk, hogy minden eddiginél élénkebb érdeklődés övezte az Ecseri Böllérfesztivált. Most meg kell állapítanunk, hogy 2019-ben rekordot döntött a nézőközönség, a vendégek részvétele az eseményen.
A szervezők és a rendszeres látogatók véleménye egyezett abban, hogy még soha ennyien nem jöttek el a Tájház udvarán tartott fesztiválra.
Idén is hat csapat vágott disznót, s versengett a Szabadtűzi Lovagrend tagjaiból alakult zsűri elismeréséért. Ezen kívül a közönség szavazataiért is megküzdöttek.
A versengésen a következő csapatok indultak:
Ecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület
EKO Kft.
Ecseri Jót Evők
PreRöFitt
Leszúrlak
Üllői VKSK

A Böllérfesztiválról egész nap tudósított a Dankó Rádió.

Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, Szabó István, a Pest megyei Közgyűlés elnöke, Kissné Szabó Katalin, Üllő polgármestere, Tabányi Pál, Maglód polgármestere, Szöllősi Ferenc Attila, Pécel polgármestere, Dr. Mezey Attila, Gyömrő polgármestere, Szlahó Csaba, Vecsés polgármestere, Dr. Hrutkáné Molnár Monika, a Monori Tankerületi Központ vezetője.

A csapatok derekasan állták szó szerint a sarat, és szorgalmasan készítették a finomabbnál-finomabb ételeket. Reggel a sült hagymás vért, majd később a hurkát, kolbászt, sülteket. Végül az orjalevest, a toros káposztát. A látogatók pedig kóstolták az ételeket, melyekhez teát, forralt bort, és pálinkát fogyasztottak.
Késő délutánra született meg a zsűri döntése. A Fesztivál Vándorkupáját a PreRöFitt csapata nyerte. A közönségdíjat - szavazás alapján - az Ecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület kapta meg.

A Böllérfesztiválról készült beszámolót a Cserfa újság januári számában is olvashatják. A rendezvényre még honlapunkon is visszatérünk.

Kerékpár - kolbászból

A bicikli(s) hajtja a darálót

Munkában a zsűri

Dr. Simon Tamás nyá. rendőr dandártábornok, volt Pest megyei főkapitány - mint a zsűri tagja Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselővel beszélget

Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, Mezey Attila Gyömrő polgármestere, Gál Zsolt Ecser polgármestere


A megnyitóTabányi Pál Maglód polgármestere, Szabó István a Pest megyei Önkormányzat elnöke, Gál Zsolt Ecser polgármestere


Szlahó Csaba Vecsés polgármestere Gál Zsolttal


Nagy az érdeklődés


Kissné Szabó Katalin üllői polgármester kézilabdásai körében

honlapkészítés: dupai