Szent Mihálytól Szent Györgyig

December 9-én mutatták be az ecseri templomban Aszódi Csaba András – Dr. Esztergominé Bennő Katalin – Király Katalin: Szent Mihálytól Szent Györgyig /Od Michala Do Dura/ című új könyvét.

A most megjelent kötet az ecseriek régi szlovák és magyar imáit, énekeit tartalmazza melyeket elődeink szívesen énekeltek ünnepeik alkalmával. A könyv több éves gyűjtőmunka eredménye. Az olvasók figyelmébe Dr. Tanczik Balázs plébános és szakmai szempontból Dr. Tari Lujza, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületének tagja ajánlotta. A kötet CD mellékletét Ecseren vették fel, az énekeknek tehát nemcsak a szövegét, kottáját ismerhetjük meg, hanem hallhatjuk is azokat.

A vasárnap délutáni könyvbemutatón megjelent Gál Zsolt polgármester, Barta Zoltán jegyző, Dr. Király Katalin Phd., a Magyarországi Szlovákok Kulturális Intézetének igazgatója. Vendégül láthattuk a környező települések nemzetiségeinek képviselőit is.

Az Ecseri Dalárda műsora mutatta be a zenei anyagot. A templomban erre az alkalomra régi ecseri imakönyvekből és kegytárgyakból összeállított kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők.

Aszódi Csaba András már több kötetet jelentetett meg Ecser történetéről és hagyományairól. A paletta igen széles, hiszen az épített örökségtől, a hitéleti tevékenységen át, népi ételekig dolgozta már fel szeretett szülőfaluja életét.

A könyv kiadását Magyarországi Szlovákok Kulturális Intézete az Ecseri Szlovák Önkormányzat és a Zöld koszorú Hagyományőrző Kör támogatta.

A könyv és a CD lemez beszerezhető Aszódi Csabánál.
Telefonszám: 06-30/633-48-83
Ára: 2.500-Ft.
Dr. Tanczik Balázs plébános

Aszódi Csaba András (jobbra)

Dr. Király Katalin
honlapkészítés: dupai