Egészség hét

Eseménydús héttel zártuk le a szeptembert.

Az „egészség” jegyében teltek a napjaink. A csoportok gyümölcssalátát és egészséges süteményt készítettek.
Kedden a kis Pillangók kivételével minden csoport kisétált a Sportpályára, ahol az előre felállított akadálypálya várta őket. Lelkesen mentek végig többször is az állomásokon, aztán futottak is jó sokat a szabad téren, amit amúgy is annyira kedvelnek. A pedig végén várta őket a megérdemelt elismerést kifejező érem. Csillogó szemekkel és büszkén mutatták egymásnak és a nap végén szüleiknek is.
A héten a védőnő is eljött beszélgetni a gyermekekkel a testápolás, egészségmegőrzés fontosságáról, melynek alapjait már gyermekkorban elsajátítják.
Csütörtökön a Gézengúz együttes dobta fel a hangulatot az óvodában. Aranyos, érdekes műsorral készültek, amit még a kiscsoportosok is tágra nyílt szemekkel figyeltek.
Nagy hangsúlyt fektettünk a hagyományokra, így a hét csúcspontja a Mihály-napi barkácsolás volt, amit mindenki izgatottan várt. Délelőtt a konyhából jóízű kacajok hallatszódtak és finom illatok terjengtek, ugyanis a dadus nénik pogácsát sütöttek a délutáni vendéglátáshoz, melyet egy kedves nagymama gyúrt nekünk szeretettel. Az óvónénik megint magasan teljesítettek, bizonyítottak kreativitás terén; a szülők előtt pedig le a kalappal, olyan lelkesen készítették gyermekeikkel közösen a szebbnél-szebb, érdekesebbnél-érdekesebb alkotásokat. Minden asztalnál más és más dolgokat lehetett készíteni: papírból „futós sünit”, gesztenyéből és csipkebogyóból ajtódíszt, gyümölcsökből, zöldségekből tulajdonképpen bármit, csak a képzelet szabhatott volna határt, só-liszt gyurmából, és fogpiszkálóból sünik készültek, és az érdeklődők kavicsot díszíthettek decoupage technikával.
A gyerekek kedvence természetesen a zsákbamacska volt, mely meglepetést tartogatott a húzó számára.
Az időjárás is kegyes volt hozzánk, hét ágra sütött a nap, ami az amúgy is derűs hangulatot megkoronázta. A népi mondás :„Szent Mihálykor keleti szél igen komoly telet ígér”, nem állta meg a helyét, így a jóslat szerint enyhe télre számíthatunk.
honlapkészítés: dupai