Tájékoztatás szünidei gyermekétkeztetésről

A szünidei gyermekétkeztetés keretében a gyermek lakóhelye, vagy ha a gyermek életvitelszerűen a bejelentett tartózkodási helyén lakik, a tartózkodási helye szerinti települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére, a déli meleg főétkezést a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére ingyenesen biztosítja, és az e körbe nem tartozó gyermekeken kívül további gyermekek, így különösen a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek részére ingyenesen biztosíthatja.

A települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetést az óvodai, általános iskolai nevelésben részesülő gyermekek számára az óvoda, iskola zárva tartásának időtartama alatt valamennyi munkanapon, az e körbe nem tartozó gyermekek számára a nyári szünetben legalább 43 munkanapon, legfeljebb a nyári szünet időtartamára eső valamennyi munkanapon, az őszi, téli, és tavaszi szünetben a tanév rendjéhez igazodóan szünetenként az adott tanítási szünet időtartamára eső valamennyi munkanapon köteles megszervezni és ennek keretén belül a szülő, törvényes képviselő kérelmének megfelelő időtartamban az adott gyermek részére biztosítani.

A 2018/19 tanév őszi szünete a Laky Ilonka Általános Iskola vonatkozásában 2018. október 29., 30., 31. (3 nap) közötti időszak.

A szünidei gyermekétkeztetés helye : Laky Ilonka Általános Iskola ( 2233. Ecser, Rákóczi u. 1-3.) ebédlő

A szünidei étkeztetés helyben történő elfogyasztása biztosított a szünidő alatti munkanapokon 11-13 óra között. Az ebéd elvitelére is van lehetőség, amennyiben a szükséges ételhordóval rendelkeznek és az ebéd elszállításának ezt a módját választják.

Az Ecser Nagyközségi Önkormányzat a szülő/gondviselő kérelmére 12 gyermek részére biztosítja a szünidei gyermekétkeztetést.

Ecser, 2018. október 17.


Barta Zoltán jegyző


Fotó: kormany.hu Botár Gergely

honlapkészítés: dupai