Védelmi bizottsági ülés Ecseren

Ecseren, a Rábai Miklós Művelődési és Közösségi Házban ülésezett 2018. október 12-én a Vecsési Járási Helyi Védelmi Bizottság. A bizottságban a Járási Hivatal, az önkormányzatok, a Katasztrófavédelem, a Magyar Honvédség, a rendőrség, és a népegészségügy szakemberei foglalnak helyet.
Az ülésen bemutatkozott Dr. Szabó Zsolt, a Vecsési Járási Hivatal új vezetője, aki elnöke is lett a Védelmi Bizottságnak. Felolvasták Dr. Fehér Edina eddigi elnök búcsúzó sorait, aki levelében megköszönte a jó együttműködést és felidézte a korábbi jelentős eseményeket.
A bizottság áttekintette költségvetési helyzetét, majd Béres Károly tűzoltó százados, a Monori Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka tartott két előadást. Az egyik a téli felkészülési feladatokról szólt, míg a másik a katasztrófavédelem és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. új kampányát, a "Ne gyújtsa, gyűjtse szelektíven!" programot ismertette.
Gál Zsolt, Ecser polgármestere előadásában bemutatta, hogy nagyközségünknek milyen védelmi problémákkal kellett megküzdenie az elmúlt két évben. Villámcsapások, tűzesetek, balesetek mellett komoly kihívás elé állított minket néhány özönvízszerű eső is. Polgármester úr elmondta, hogy önkormányzatunk folyamatosan fejlesztette gépi kapacitását, hogy jó feltételek között tudjunk szükség esetén beavatkozni. A Polgármesteri Hivatal közterület-felügyelője mellett számíthatunk az Ecseri Polgárőr Egyesületre és az Ecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesületre is.
A tanácskozás végén a résztvevők az aktuális feladatokat beszélték meg, majd megtekintették az Ecseri ÖTE új tűzoltó autóját.


Dr. Szabó Zsolt, a Vecsési Járási Hivatal vezetője köszönti az ülés résztvevőit.

Béres Károly tü. százados

Gál Zsolt polgármester előadását tartja

honlapkészítés: dupai