Ünnepélyesen átadták az Ecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület új autóját

2018. szeptember 27-én este, a Rábai Miklós Művelődési Ház udvarán került sor az Ecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület új autójának átadására. A Mercedes-Benz Vito típusú jármű a régi Opel Astrát váltja a szolgálat ellátásában. A gépkocsit a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság adományozta az ecseri önkéntes tűzoltóknak. A tűzoltóautó alkalmas az önálló tűzoltásra, és minden szükséges szakfelszereléssel el van látva. Munkába állásával minőségi ugrás következett be az Ecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület életében. A helyi tűzoltók hetek óta készültek erre az eseményre, sok-sok óra társadalmi munkával szerelték fel a járművet.

A csütörtöki ünnepségen megjelent Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Gál Zsolt polgármester, Dr. Tanczik Balázs plébános és Barta Zoltán jegyző mellett a Fővárosi Katasztrófavédelem vezetői.

Ünnepi beszédet mondott Varga Ferenc dandártábornok, Gál Zsolt polgármester. Dr. Tanczik Balázs plébános úr megáldotta az autót és a tűzoltókat. Az év során tanfolyamot végzett ecseri tűzoltók átvehették képzettségüket igazoló okmányaikat.

Gál Zsolt polgármester úr a hivatalos ünnepséget követően tájékoztatta a tűzoltó egyesület tagjait, hogy az Ecser Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete már döntött arról, hogy több garázst szerez be, ahol elhelyezhető a tűzoltó autó, a polgárőrség szolgálati járműve, valamint az Ecseri Kommunális és Szolgáltató Kft. járműveinek egy része.

Kívánjuk, hogy az új tűzoltó járműnek kevés feladata legyen, és sokáig szolgálja településünk tűzbiztonságát!


honlapkészítés: dupai