Eszközberuházásokra nyertek támogatást az ecseri vállalkozások

Sikeresek voltak az ecseri cégek a "Mikro-, kis- és középvállalkozások eszközberuházásainak támogatása Pest megye területén” című pályázaton. A Helakri Bográcsgyártó és Fémzománcozó Kft. 6.616.500-Ft, a Szinter Ecser Porlakkszóró Szolgáltató Kft. 5.731.660-Ft, a V-Casting Öntödei Termelő és Szolgáltató Kft. 37.560.483-Ft támogatásban részesült.
Ezzel ismét nagy összeg érkezett Ecser gazdaságának erősítésére, hiszen a három cég kevés híján 50 millió forint támogatást kapott.
Gratulálunk nekik!

Pest megyében 224 kis- és középvállalkozás nyert el összesen mintegy 6,2 milliárd forintot eszközparkja bővítésére - közölte Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-vel.

Hozzátette: a kormány Pest megye fejlesztését szolgáló programjának második felhívására jelentős volt a túligénylés, így a tárca az eredeti, több mint 4,5 milliárd forintos támogatási keretösszeget 1,6 milliárd forinttal emelte meg, a szakmailag jól előkészített, támogatásra érdemes pályázatok mindegyikének támogatása érdekében, azok várható pozitív gazdaságfejlesztési hatására tekintettel.

A vállalkozások eszközparkjának fejlesztésére irányuló pályázat 2017 decemberében jelent meg, célja a kis- és középvállalkozások fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása és a helyi gazdaság megerősítése.

Az igényelhető legmagasabb támogatási összeg 60 millió forint volt.

A megemelt keretből 224 Pest megyei vállalkozás fejlesztheti eszközparkját annak érdekében, hogy versenyképességét, termelékenységét javíthassa. A beruházások várhatóan több mint 200 új munkahely létrejöttét is elősegítik - tájékoztatott Rákossy Balázs.


A Helakri Kft. egyik terméke

A Szinter Ecser Kft. vizesbázisú festékszóró gépe

A V-Casting Kft. gyára

honlapkészítés: dupai