Ecser a Duna World Televízióban

Szeptember 22-én, szombaton 20. órakor a Duna World műsorán jelentkező Dokuzóna című műsorban egy órában az Ecseri Zöld koszorú Hagyományőrző Kört láthatjuk.

A televízió így harangozza be az adást:

Végy egy tánccsoportnyi, szlovák származására büszke ecseri fiatalt, egy több száz éves, régi szlovák recepteket tartalmazó szakácskönyvet, keverd össze szívvel, lélekkel, jó szándékkal, adj hozzá egy csipetnyit a legifjabb generáció érdeklődéséből is. Mindezt hagyd érni, állni, majd gyúrd szerves egésszé – és lakasd jól vele a kedves nézők és hagyományőrzők szívét, lelkét!
Az Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes tagjai 2017-et a gasztronómia jegyében, a pestkörnyéki szlovák települések hagyományos ételeinek felelevenítésében élték. Az Aszódi Csaba András és Király Katalin által szerkesztett „Nagyanyáink konyhájából“ című szakácskönyv ételeiből sorsolták ki a recepteket, majd az általuk Zsracskának nevezett
7 vacsora alkalmával meg is főzték a régi szlovák. Februártól novemberig folyt a lakomázás... Stábunk az első és utolsó vacsorát rögzítette.


honlapkészítés: dupai