„Te milyen esetekben hívnád a 112-t?”

Ismét kampányt indított a rendőrség a központi segélyhívó számra beérkező, oda nem illő telefonhívások miatt. A rendszer beüzemelése óta ugyanis
16 132 931 a fals hívások száma, amely aránytalanul leterheli az operátor központot, és elveszi a hívás lehetőségét a valódi problémák elől.

Kisfilmmel kampányol tehát a rendőrség, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem a 112-es segélyhívó telefonszámra beérkező, intézkedést nem igénylő hívások számának visszaszorításáért.

A központi segélyhívó rendszer 2014. március 13-i működésétől kezdve – amelyhez a katasztrófavédelem 2016. januárjában, a mentőszolgálat pedig 2017. augusztusában csatlakozott – az operátorok 21 086 745 hívást kezeltek, amelynek több mint 75%-a nem igényelt tényleges beavatkozást a készenléti szervek részéről.

Az alábbi oldalon megtekinthető kisfilmben megelevenített élethelyzetek megtörtént esetek alapján készültek, abból a célból, hogy tudatosítsák az emberekben, mely esetek azok, amelyek biztosan nem igénylik a rendőrség, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem beavatkozását. És sok esetben másokét sem. Érdemes megnézni, és meghallgatni.

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/szervezeti-hirek/16-132-931


honlapkészítés: dupai