Kéklámpás nap

A Monori Sportpályán rendezte meg szeptember 8-án a rendőrség, a katasztrófavédelem, és a mentőszolgálat népszerű rendezvényét, melyen az ecseri polgárőrök is képviseltették magukat.

A rendezvény célja ezúttal is az volt, hogy a lakosság kicsit közelebb kerülve az egyenruhásokhoz, betekintést nyerjen munkájukba, ezáltal pedig jobban megismerje a rendőrök, a tűzoltók és a mentők tevékenységét és felszereléseit.

A szombati program látványos felvonulással kezdődött a város utcáin, melyet a Tűzoltóság Központi Zenekara vezetett fel.

A helyszínen Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára köszöntötte a megjelenteket. Üdvözlő beszédében kitért rá, hogy Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa. Köszönhető ez a helyes menekültpolitikának és a rendvédelmi szervek tevékenységének. Hazánk előnye, hogy központosított szolgálatai garantálják a közbiztonságot, a katasztrófavédelmet és a mentést.

A szervezők látványos és szórakoztató programokkal várták az érdeklődőket, akik a kutyás bemutatók és a motoros rendőrök produkciójának megtekintése mellett hasznos baleset-megelőzési tanácsokat kaphattak a rendőröktől. A gyerekek játékos formában tehették próbára tudásukat az alapvető közlekedési szabályok terén, a kerékpárosoknak pedig lehetőséget biztosítottak a BIKESAFE program keretein belül a kerékpárok regisztrálására. A nap folyamán sor került a gyerekek részére kiírt rajzverseny, valamint a felnőtt csapatok főzőversenye eredményeinek kihirdetésére is. Meg lehetett nézni a mentőautókat, tűzoltószereket. A jelenleg rendszerben lévő rendőrautók mellett amerikai járőrkocsikat is megcsodálhattak a nézők. A tűzoltóság füstsátorába is bemerészkedhettek a bátrabbak. Volt airsoft kiállítás, felvonult a Magyar Honvédség is.

A rendezvényen részt vettek a Ter­rorelhárítási Központ (TEK) munkatársai is, az általuk bemutatott BTR szolgálati jármű most is nagy sikert aratott, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tonfacsoportja pedig látványos bemutatót tartott. A program zárásaként egy szimulált baleset helyszínén komplex mentési bemutatót tekinthettek meg az érdeklődők, akik idén is nagy számban látogattak ki a monori Kéklámpás Napra.


A tűzoltózenekar

Pogácsás Tibor a BM államtitkára

Pogácsás Tibor államtitkár és Barta Zoltán, Ecser jegyzője a rendezvényenhonlapkészítés: dupai