A Zöld koszorú Hagyományőrző kör Cabaj-Cáporon

Az Ecser Nagyközségi Önkormányzat delegációja és Ecseri Zöld koszorú Hagyományőrző Kör tagjai augusztus 25-én látogattak testvértelepülésünkre. Cabaj-Cápor Önkormányzata meghívásának tettek eleget, akik kulturális rendezvényt szerveztek erre a napra.
Az ecseriek először Nyitrára utaztak, ahol megnézték a várat, majd meglátogatták a Szent Emmerám Székesegyházat és az Egyháztörténeti Múzeumot.
A Cabaj-Cápori Polgármesteri Hivatalban Ing. Jozef Ligac polgármester üdvözölte a vendégeket, köztük Gál Zsolt ecseri polgármestert, Aszódi Csaba Andrást, az Ecseri Szlovák Önkormányzat elnökét és Barta Zoltán jegyzőt.
A kulturális találkozóra a Művelődési Házban került sor, ahol néptánccsoportjaink, a Petruskák és a Nyugdíjas Klub Kultúrcsoportja az Ecseri táncokon kívül nógrádi és dél-alföldi koreográfiát is bemutatott. Nagy sikert arattak a fellépések, a közönség vastapssal jutalmazta táncosainkat.
A műsorban színvonalas produkciókkal léptek fel a helyi énekkarok, az ürményi (Mojmirovce), és nagykéri (Velky Kyr) együttesek.
Köszönjük barátainknak a szíves fogadtatást!


Ecseriek a Nyitrai Székesegyházban


Jozef Ligac polgármester úr köszönti az ecserieket

A rendezvény megnyitója

Az Ürményi Ifjúsági Zenekar

Aszódi Csaba András köszönti vendéglátóinkat


A helyi iskolások

A Nagykéri Citerazenekar

Az Ürményi Zeneiskola tanárai

A Cabaj-Cápori kórus

A színpadon az ecseri nyugdíjasok
A Petruska Csoportunk fellépése

Vendéglátóink énekszáma


Kezdődik az ecseri lakodalmas


Közös fotó az est végén


Terchovská muzika z dolniakov

A csoportok vezetőinek köszöntése

honlapkészítés: dupai