Tankönyvosztás az iskolában

Kedves Gyerekek! Kedves Szülők!

A Laky Ilonka Általános Iskolában a tankönyvek osztása augusztus 31-én (péntek) 8:00-15:00 óra között, szeptember 2-án (vasárnap) pedig 15:00-18:30 óra között lesz a titkárságon.
Az első osztályosoknak nem kell jönni, az ő tankönyveiket szeptember 3-án a szülők kapják meg az esti szülői értekezleten.

Minden általános iskolás ingyen kapja meg a tankönyveket. A kormány az eddiginél több pénzt fordít az ingyenes tankönyvellátásra, 11 milliárd forintot.

Létrejött az állami tankönyvfejlesztés és -ellátás rendszere, amely az elmúlt években bizonyított, jelentős árcsökkenést értek el és csökkentették a kiadványok számát is. Mindez jelentős megtakarítás az államnak, és jelentős megtakarítást jelent a családoknak is.

Idén 3350 tankönyv szerepel a tankönyvjegyzékben, és zajlik egy tankönyvfejlesztési projekt is, amelynek révén a következő három évben - európai uniós és költségvetési forrásból - az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) mintegy 900 új könyvet fejleszt. Ezzel biztosítják az állandó minőséget és hiányt is pótolnak, mivel korábban a piac a kis példányszám miatt nem szolgálta ki például a sajátos nevelési igényű vagy a nemzetiségi tanulókat.


honlapkészítés: dupai