Korábban érkezik a szeptemberi családi pótlék

Az idén is korábban fizeti ki az államkincstár az eredetileg szeptemberben esedékes családtámogatási ellátásokat, így például a családi pótlékot – tájékoztatta a Magyar idők című lapot Tállai András pénzügyminiszter-helyettes. A lépés indoka az, hogy a családok könnyebben fel tudjanak készülni az ősszel induló oktatási időszakra.

Az előre hozott kifizetés tehát nem valamiféle pluszjuttatást jelent, hanem az eredetileg szeptember elején járó ellátások korábbi kiküldéséről van szó. Szeptemberben így például családi pótlékot nem kapnak az érintettek, mivel augusztusban két juttatás érkezik hozzájuk.

Azoknak a jogosultaknak, akik bankszámlára kapják az ellátást, a számlájukon augusztus 27-én, hétfőn írják jóvá az utalást.

Akik postán jutnak hozzá az összeghez, azoknál szintén augusztus 27. a fő dátum, a posta ugyanis ekkor kezdi meg az ellátások kézbesítését. Az utóbbi érintettek augusztus végén hozzájuthatnak a tételekhez – tájékoztatott az államtitkár. Megjegyezte azt is: az előre hozott kifizetés 1,2 millió ember helyzetét könnyíti meg.


Fotó: kozszolgalat.com

honlapkészítés: dupai