Igazgatási szünet a Polgármesteri Hivatalban

Tisztelt Ügyfeleink!

Értesítem Önöket, hogy megkezdődik az Ecseri Polgármesteri Hivatal épületének bővítése és belső felújítása.

Az építkezés miatt a Polgármesteri Hivatal épületéből ki kell költöznünk új, ideiglenes helyünkre, a Rábai Miklós Művelődési Ház emeletére. (Ecser, Bajcsy-Zsilinszky utca 3.)
A költözés idejére az Ecser Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete igazgatási szünetet rendelt el 2018. július 4. és 13. közötti időszakra.
Az igazgatási szünet ideje alatt az ügyfélfogadás szünetel, kivéve a haláleset miatti anyakönyvi ügyeket.

Kérem szíves megértésüket!

Barta Zoltán
jegyző


/Háttér

Az Ecseri Polgármesteri Hivatal Széchenyi utcai épülete a múlt század elején épült, jegyzői lakásnak. Abban az időben a községháza a Széchenyi utca 3. szám alatt volt. Később orvosi rendelőként és orvosi lakásként üzemelt. Ahol ma a polgármester szobája van, ott volt a váró, a mai titkársági szoba a rendelő, a mostani jegyzői iroda pedig az orvos lakószobájaként funkcionált.
Az orvosi rendelő mai épületének elkészülte után költözött be a tanács. A házat a nyolcvanas évek végén bővítették azokkal a szobákkal, ahol jelenleg a Pénzügyi Csoport dolgozik.
Az előző évtizedekben többször felmerült egy új községháza építésének igénye. Erre különböző tervek születtek. Az egyik elképzelés szerint a település központjában, a jelenlegi kocsma helyén létesült volna az új hivatal, de az ingatlan tulajdonosával nem sikerült reális árban megegyezni.
Készült terv a templom melletti parkban történő elhelyezésre is. Az e tárgykörben benyújtott pályázat azonban nem nyert. Ugyanígy nem valósult meg a mostani helyén egy új épület felépítése sem.
Az idők folyamán a Polgármesteri Hivatal épülete nagyon elhasználódott. Gépészetileg tönkrement, az elektromos vezetékek, a fűtésrendszer elavult. Nincs tanácskozó terem, nincs irattár, a hivatal nem felel meg semmilyen épületet szabályozó előírásnak sem. A szűk belső terek gátolják a megfelelő színvonalú ügyfélkiszolgálást.
A Képviselő-testület úgy döntött, hogy a lehető legköltséghatékonyabb módon nem új épületet épít, hanem a meglévőt bővíti egy új szárnnyal. Itt kapnak helyet az ügyfélfogadást szolgáló helyiségek, az irattár. A régi részben tanácskozó terem létesül.
Reméljük, hogy az ügyfeleink érdekeit szolgáló munkálatok elnyerik az ecseri lakosok elégedettségét./felvizesedett falak a Polgármesteri Hivatalban.honlapkészítés: dupai