Megalakulásának 35. évfordulóját ünnepelte az Ecseri Nyugdíjas Klub

Az 1983-ban alakult Ecseri Nyugdíjas Klub nemcsak Ecseren számít nagy létszámúnak, hanem Pest megye egyik legnagyobb tagsággal bíró nyugdíjas egyesülete. 2018. június 23-án a 35. születésnapjukat ünnepelték a Rábai Miklós Művelődési Házban. Az eseményre már hosszú hónapok óta készültek, hiszen az ecseri tagság mellett meghívták Gyál, Üllő, Penc nyugdíjasait, valamint testvér-településünk a felvidéki Nagymagyar (Zlaté Klasy) delegációját is. Itt voltak a rendezvényen az Ecseri Szlovák Önkormányzat vezetői, élükön Aszódi Csaba András elnökkel, az ecseri civil szervezetek képviselői, az intézmények vezetői, Gál Zsolt polgármester és Barta Zoltán jegyző. Természetesen nem hiányozhattak a Zöld koszorú Hagyományőrző kör tánccsoportjai sem.

Elsőként a nagymagyari vendégek érkeztek meg, akik Aszódi Csaba András szakértő vezetése mellett Ecserrel ismerkedtek meg. Ellátogattak a templomba, és sétát tettek a településközpontban. Ezután nyílt alkalom a két település vezetőinek megbeszélésére.

A délutáni program kezdetén Gál Zsolt polgármester úr köszöntötte elsőként a klubot, annak tagságát és méltatta tevékenységüket.

A műsorban fellépett az Ecseri Nyugdíjas Klub Kultúrcsoportja, az Ecseri Petruska Néptánccsoport, a vendég nyugdíjas klubok együttesei.

A Zöld koszorú Hagyományőrző Kör táncosai különleges produkcióval készültek erre az ünnepre. Szakértő koreográfus segítségével újra feldolgozták azt a verbunkot, amelyet még Rábai Miklós, a Magyar Állami Népi Együttes egykori vezetője gyűjtött Ecseren. A történet azt mutatja be, mikor az ecseri legények elindulnak a háborúba. A táncjáték nagy sikert aratott a közönség körében.

A komolyabb darab után már igazi örömtánc következett, hiszen az ecseriek bemutatták, hogy a szlovák és a magyar táncok mellett még szerb kólót is tudnak táncolni.

A műsor után az Újhartyáni Fúvószenekar lépett a színpadra, és késő éjjelig húzta a talpalávalót a közönségnek.

A rendezvényt a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatta.


A nagymagyariak Ecserrel ismerkednek

Aszódi Csaba András bemutatja az ecseri templomot a nagymagyari vendégeknek

Csoportkép a templom előtt

Gál Zsolt köszönti a Nyugdíjas Klub tagjait. Mellette Sosovicza Jánosné, a Nyugdíjas Klub elnöke

A nagymagyari önkormányzati képviselők


A Pest megyei Nyugdíjasok köszöntője

Az Ecseri Nyugdíjas Klub Kulturcsoportja

A Zöld Koszorú Hagyományőrző Kör Petruska Csoportja

Az Üllői Nyugdíjas Klub műsora

A Petruska CsoportA Gyáli Nyugdíjas Klub


A penci nyugdíjasok


A Zöld koszorú Hagyományőrző Kör tánccsoportja
"Azért vannak a jó barátok.."


Igazi örömtánc - a kóló
honlapkészítés: dupai