Rendőrségi bemutató az óvodásoknak

Közbiztonsági foglalkozást szervezett a Monori Rendőrkapitányság Maglódi Rendőrőrse az ecseri óvodásoknak. A Polgármesteri Hivatal udvarán hétfőn délelőtt várták a nagycsoportosokat, ahol különböző érdekes bemutatókat nézhettek meg, és foglalkozásokon vehettek részt.
A legnagyobb sikert a rendőrkutya aratta. A kiválóan idomított német juhászt azonnal megkedvelték a kicsik. Mondták is, hogy milyen cuki és szerették volna megsimogatni. A kutyás produkció után azonban belátták, hogy miért nem is szabad megsimogatni a rendőrkutyát, és a rossz emberek szerint nem olyan cuki. Először fegyelmezési feladatokat mutatott be a kutyás járőr, majd a védőruhába öltözött "bűnözőt" fogta el, és teperte le az eb, pedig gyanúsított mindenképpen meg akart szökni.
A látványos produkció után több állomáson várták a kicsiket. Ismerkedtek a KRESZ táblákkal, színezhettek, kaptak a kezükre rendőrös tetkót. Felvehették magukra a rendőrségi sisakot, lövedékálló mellényt, sapkát. A bűnügyi technikusi munkába is bepillantást nyerhettek, hogy lehet tenyérlenyomatot venni. Beülhettek a rendőrautóba és a polgárőrautóba, az előbbiben szirénázni is lehetett (egy picit).
Köszönet illeti a Maglódi Rendőrőrs munkatársait, hogy eljöttek a gyerekekhez és megismertették velük a rendőri munka néhány szeletét.


honlapkészítés: dupai