Jegyzői értekezlet Ecseren

Rangos közigazgatási tanácskozásoknak adott helyet Ecser május 31-én. A Rábai Miklós Művelődési Házban tartotta a Jegyzők Országos Szövetsége elnökségi és választmányi ülését valamint a Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége közgyűlését
Az ország minden régiójából érkező vendégeket Barta Zoltán jegyző köszöntötte, aki elmondta, hogy megtiszteltetésnek tartja, hogy ismét Ecseren üdvözölheti a jegyzői érdekképviselet vezetőit. Külön köszöntötte Tóth Jánost, a Jegyzők Országos Szövetségének elnökét.
A tanácskozáson elsőként Vékás Sándor, a Közinformatika Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója tartott előadást az újonnan hatályba lépett információbiztonsági szabályokról.
A szakmai szervezetek ezután elnöki tájékoztatót hallgattak meg a 2017. évi tevékenységről, elfogadták a zárszámadást és az idei költségvetést.
A 2018. évi programok közül kiemelkedik majd a XXVI. Országos Jegyző- Közigazgatási Konferencia megszervezése. A konferencia védnökeinek Áder János köztársasági elnök urat, Orbán Viktor miniszterelnök urat és Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes urat, belügyminisztert kérik fel.
A Közszöv tagsága bővült, mert két újabb szakmai szervezet csatlakozási kérelmét hagyta jóvá a közgyűlés.
A hasznos tanácskozás lehetőséget adott a résztvevőknek szakmai tapasztalatcserére is.
honlapkészítés: dupai