Megjelent a Cserfa újság májusi száma

A lap tartalmából ajánljuk:
- Beszámolt a rendőrség - Szilárd a közbiztonsági helyzet
- Pályázatokat nyújtott be és pályázatokat nyert a település
- Jobb a közérzetünk, ha figyelünk egymásra - polgármesteri cikk
- Mulatság - Majális
- Szelektív és zöldhulladék gyűjtési időpontok
- Falugyűlést tartott a Képviselő-testület
- Példamutató szemétgyűjtési akció
- Nyugdíjas összejövetel
- Javaslatok kérése ecseri kitüntető címek adományozására
- Szép kert - tiszta környezet pályázati kiírás
- Intézményeink rendezvényei

Az újság a neten itt olvasható el:

http://tizenhetedik.hu/anew/galeria/files/cslapszamok/Cserfa_2018_05.pdf

Gál Zsolt polgármester úr cikkét az alábbiakban is közöljük:

"Jobb a közérzetünk, ha figyelünk egymásra

Széles összefogással zajlott az idei szemétszedési akciónk. Mint ismeretes, több
éve áprilisban összegyűlik egy kis csapat az Ecserre vezető utak környezetének
megtakarítására. Most is sokan gondolták úgy, hogy szükséges ez az önkéntes munka környezetünk szebbé tétele érdekében. Idén 48 fő vett részt a munkában, és 64 m3 szemetet szállítottunk el a területről. Külön köszönöm a gyerekeknek, akik közül többen évek óta jönnek szüleikkel vagy nagyszüleikkel, és szedik össze a mások által eldobált szemetet, köszönet illeti a szülőket is, akik fontosnak érzik, hogy gyermekeiket már idejében megtanítsák környezetük védelmére. Az Önkormányzattal együttműködő összes civil szervezet, a Polgármesteri Hivatal dolgozói is képviseltették magukat a rendezvényen, nekik
is köszönöm, ahogy az EKO Kft . dolgozó inak is, akik az összegyűjtött szemét elszállításában is segítenek. A munka befejezése után a Papa Joe pizzéria felajánlásaként kapott pizza elfogyasztásával zártuk a rendezvényt. A beszélgetések során különböző gondolatok fogalmazódtak meg mindannyiunkban, a felháborodásunk mellett.

Ecseren is nagy problémát jelentenek a szúnyogok, ezért úgy döntöttünk, hogy
a környező településekkel együtt szervezünk szúnyogirtást (gyérítést). Ez az elő készítések után (méhészek kiértesítése) rendben lezajlott, remélem, hosszan kitart a most elért állapot.

Sokan panaszkodtak, hogy nem kaptak hulladékelszállítási számlát, illetve, hogy
nem kapnak cserezsákot. A DTKH Kft . végzi a hulladék begyűjtését, a számlázást a NHKV Zrt. végzi.

Kérek minden lakost, hogy az együttélés írott és íratlan szabályait tartsa be! Legyen tekintettel a szomszédjaira, a településen élőkre. A zajjal járó tevékenységeket lehetőleg úgy végezze, hogy azzal mások nyugalmát ne zavarja.
(Például: vasárnap hajnalban vagy délután ne folytasson nagy zajjal járó tevékenységet. Ne nyírja a füvet késő este, ne bömböltesse a zenét.)
Ugyanakkor kérek mindenkit, hogy legyen elfogadóbb azokkal, akiknél építkezés, esetleg felújítás folyik, mindannyian kerülhetünk majd olyan helyzetbe, amikor elvárnánk mások pozitív hozzáállását. Figyeljünk az ingatlanjaink előtti közterület használhatóságára. A járda legyen járható, a járdára rálógó növényeket vágják le, hogy a járhatósága megmaradjon a nehezebben mozgók, esetleg esernyővel közlekedők számára is. Figyeljünk arra, hogy a telkünkön megnövekvő gyomnövényekre van, aki allergiás, ne okozzunk kellemetlenséget szomszédjainknak.

A kutyákat közterületen ne sétáltassák póráz nélkül.

Ha ezeket az alapvető szabályokat mindenki betartja, sokkal jobban érezheti magát mindenki Ecseren.

Elindult az Arany János utca felújítása, kérek mindenkit, hogy az építés befejezéséig lehetőleg gépkocsival ne közlekedjenek arra, kerüljék el az utcát. Mindkét oldalon szegélykő kerül elhelyezésre. Az útépítés során minden kereszteződésekben térkövezett részek kerülnek kialakításra. A többi szakasz aszfaltos lesz. A térköves résznek a forgalom lassítása az egyik célja. Az építés
során ezek a szakaszok lassabban készülnek majd el, ezért nem minden nap lehet áthaladni rajtuk. Másik irányból megközelíthetőek lesznek a további utcák. Az építkezés várható ideje 2 hónap. Az Ady Endre utcától kezdték a szegélykövek elhelyezését, illetve a csatornaszemek felemelését. Az árkok profilozása az aszfaltozás előtt készül el. Kérek mindenkit, aki csak áthaladásra vette igénybe (szabálytalanul) az Arany János utcát, a Rákóczi utca-Széchenyi utca-Zrínyi utca útirányon közlekedjen. Köszönöm megértésüket, és kérem türelmüket az építkezés befejezéséig.

Gál Zsolt polgármester"


honlapkészítés: dupai