Nagy közönségsikert aratott a Majális

Ecser legnagyobb, legtöbb ember érdeklődését felkeltő rendezvénye a Majális. Az idén május 11-én és 12-én, pénteken és szombaton is sokan kilátogattak a Sportpályára a Rock-, Tűzoltó-, és Családi Majálisra. A két napon olyan programsorozatot láthattunk, melyet a Művelődési Ház és a civil szervezetek együtt tartottak, szerveztek és rendeztek.

Egy héttel ezelőtt már a Rockfesztiválon buliztunk, ahol fellépett a Black Jack, a Red Rockets, akiket a legendás Tengs Lengs követett. Az éjszaka sztárja Kalapács József volt, majd a Rock Fanatic lépett a színpadra.

Szombaton már reggel benépesedett a pálya. Kezdődött a főzőverseny, a bíró a sípjába fújt, és indult a kispályás focitorna. A Családsegítő Szolgálat kézműves foglalkozást tartott a gyerekeknek, felléptek a helyi gyerekcsoportok. Délben dínó show és cirkuszi előadás szórakoztatta a közönséget.

Az Ecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület nagyon kitett magáért. Színvonalas programokat szerveztek. Tűzoltó Trabant vitte sétaautózásra a gyerekeket. A bátrabbak végigmehettek a füstsátoron, kipróbálva a lánglovagok légzőkészülékét. Lehetett tüzet oltani, hiszen egy igazi tűzoltónak azt mindenképpen tudnia kell. A programjaik csúcspontját a baleseti bemutatójuk jelentette. Két személygépkocsi ütközését szimulálták, amelyekből ki kellett vágniuk a sérülteket, átadni a mentőknek. A mentés után a kigyulladt autó oltását végezték el.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő úr is.

A délutáni órákban az ecseri felnőtt csoportok léptek a színpadra. Őket a Madarak Zenekar követte. Badár Sándor humorista műsora után Vastag Tamás szórakoztatta a nézőket. Az estet disco zárta.

A népes közönség mindkét napon jól szórakozott, csupa vidám emberrel találkoztunk.honlapkészítés: dupai